Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s mýdly, které nikdo nepoužívá

Od: bohous* odpovědí: 8 změna:

Mám několik krabic mýdel, které jsme kdysi všichni fasovali, je mi to líto vyhodit. Dá se to ještě nějak použít? Co s tím? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Mýdlo můžete nastrouhat a použít na praní něčeho více zašpiněného /ne v automatce-hodně pění/, záleží kolik let to skladujete. Pokud to je letité, myslím na mytí už asi není vhodné ,může být žluklé.

bohous*
hodnocení

Je to nashromážděné asi 40 let, ale v původním balením, mýdla nejdražší jsou za 3.50 Kč kus. Maminka sbírala mýdla, hlavně ty obrázky.

pu®

Tak to bych skoro viděla na nějaký Antik, Vetešnictví, klidně i na internet, kdejaký sběratel by Vám možná utrhl ruce... Ale nevím, to jen, co bych s tím udělala já.. *nevi* Každopádně držím pěsti! PS: Ještě by stálo za to dát si inzerát na nějaký "zápaďácký" server (třeba takový e-bay), potože "zápaďáci", a "Amíci" zejména, jsou schopní za takové věci dát spooooustu penízků! Držím pěsti, ať se Vám takovou krásnou věc podaří dobře udat/zužitkovat. Je to hezké, že to nechcete jen tak vyhodit! *hej*

raadek*
Myslim, ze to jsou klasicka mydla, takze se jim nic nestane. Nedavno jsem normalne pouzival mydlo ze sudet, tedy nejmene 70 let stare. Oproti dnesnim mydlum vydrzelo dlouho a vytvarelo bohatou penu. Jestli nevite co s nimi, tak je dejte nekam na charitu. R.
bohous*
hodnocení

Ano, to je dobrý nápad, dám je nějakýmu bezdomovci. Moc si na to ale netroufám, aby mě neposlal do pr...e. Snad si s tím hoši poradí. Jenže jak se s tím budou mýt, když nemají vodu?

lidka*

Klidně to mohou střelit nějakému hospodskému - který nemá dávkovač mýdla. A mají u něho za to chlast na zahřátí v letošní kruté zimě. *placni*

1jara*

Dejte inzerát ,lidé sbírají různé věci, třeba si někdo buduje muzeum mýdel.

dejavu*

nedávejte to přímo jim, ale do azylového domu, kam se chodí mýt, případně sociálnímu ústavu či psychiatrické léčbně. Uvidíte, že budou vděční za vše. Já dávám na psychiatrii na chroniky šaty, povlečení, kabelky, cokoliv, ti lidé tam nemají vůbec nic, psychiatrie je Popelkou našeho již bez tak ubohého zdravotnictví, takže i sestry jsou tam vděčny. Když se spojíte s hlavní nebo vrchní sestrou nebo ředitelkou nějakého ústavu, uvidíte, že budou rády.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]