Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měl bych dotaz na někoho zkušenějšího.Budu velmi rád za pomoc a radu.Asi před dvěma lety jsme v panelákovém bytě malovali,ale zeď asi byla mastnější a něpoužil jsem penetraci a tam na jednom větším místě začala asi po roce prosvítat bílá barva a i když jsem se snažil to přetřít parkrát tak vždy po čase vylezla.Rozhodli jsme se tedy,že asi jediná cesta bude malbu seškrábat.Je to barva červená a pod ní jeden nejvíce dva nátěry dřívější bílé.Otázka zní,jelikož nemam moc zkušeností a kutil moc nejsem,tak jestli stačí oškrábat,umít zeď ,nanést penetraci a pak malovat rovnou barevným odstínem,protože pokud by bylo potřeba štukovat nebo dávat stěrku na celou stěnu tak to jsem v pytli,protože jednak to neumim a za druhé na to nemam načiní.Mockrát děkuji za radu
Děkuji to vypadá dobře,myslíte že bych tím měl natřít to inkriminované místo kde to nejvíc prosvíta až to oškrábu a tím pádem bych mohl vynechat penetraci?
taky si myslim,jen potřebuju ještě poslední radu jestli to mohu použít místo penetrace,respektive když použiju na to místo kde to prosvíta toto tak jestli už nemusím používat penetraci
Trošku to špiněni na té oškrábané ploše.Takže nejdřív penetraci,pak ten flek nátěr na ty místa kde to prosvíta a teprve pak barvu?díky
Budu moc rád za radu,jestli když to trochu špini tak mam celé stěny natřít penetrací ,pak na to prosvítající místo ten flek o remalu a pak normálně tu červenou barvu či penetraci nanášet nemám,Děkuji a mějte se
Děkuji za radu,jen kdyby začala padat ta omítka nebo štuk,tak není možné pak jen vymalovat?Předtím tu bydlel pán co si dělal omítky sám,protože se tím živil tak by to mohlo být kvalitní,ale kdo ví.Jinak mockrát děkuji
Dobře,já zkusil kousek asi metr čtvereční a vypadá to ,že tam je dobrý podklad,ale říkám,zase tomu dvakrát nerozumim.Jen jsem dostával z okolí atd ujištění,že staší oškrábat a malovat,že většina to neštukovala nebo nedávala novou stěrku.Já jsem se jednou v minulosti pokusil v jiném bytě udělat stěrku na celou stěnu a moc dobře to nedopadlo.Proto bych opravdu velmi rád jen seškrábal a rovnou pak maloval Jde mi jen o to,jestli jak říkáte se začala drolit atd ta omítka/štuk tak jestli i tak by šlo malovat a nebo ne,respektive jestli by to jen esteticky nevypadalo nejlíp,ale pořád by to bylo na mě a nebo jestli by to nešlo technicky vůbec provést.Mě už jen vadí jak mi prokukuje na docela velké ploše ta bílá přes tu červenou,jak říkám nepomohlo za ty dva roky ani když jsem to párkrát inkriminované místo přetřel tou červenou.Je pravda,že v těch místech byla stěna špinavější a teď právě planuje pro jistotu i tu penetraci.Jinak je to barva HET color a tu si většina na internetu chválí tak asi chyba v barvě nebude.Ještě jednou vám děkuji mockrát
Díky za radu,ale mě to prosvíta už zhruba na větší ploše a navíc jsem s tím co píšete nikdy nepracoval,ale určitě se mrknu o co jde,děkuji i vám
To můžete třeba přetřít 1m2, žádný problém. Snažte se sehnat stejný odstín acetonového emailu. Novou malbu pak ničím neřeďte a použijte v pastovitém stavu a nanášejte válečkem, ne štětcem! Pokud jste použil jen tónovací barvu HETCOLOR, tak to samozřejmě fleky dělat bude. Je třeba použít malířskou barvu!
To,že bílá barva prosvítá přes nový nátěr,nemusí být mastnota.I v kuchyni jsem neměl problém kvalitním nátěrem bíloui přebarvit.Pokud skutečně jsou na stěně mastná místa,nejlepší je lihový lak ve spreji. tapety-folie.cz/...
JABRAKA
nejsou tam podle mě mastná místa,ale přijde mi to jako jediný logický závěr proč to prosvítá,že to tam bylo špinavější.Po několikátem přetření té červené to stejně nemopohlo.Vím,že se vyznáte hodně a proto bych se rád zeptal jestli mam dávat penetraci jak psal jeden pán před vámi když to po oškrábání trochu špiní a nebo mam dát jen na to určité místo ten remal flek top a pak rovnou malovat?Nebo oboje,mockrát děkuji a mějte se
Penetrace je jen na škodu.Pokud se nepodaří ji nanést naprosto precizně a stejnoměrně,pak místa kde se zapomene,prosvítají,prototože barva nevsákne do zdi.Maloval jsem 4 roky po sousedech a nikdy jsem penetraci nepoužíval.Snad jen na úplně nový štuk.Nebo na zeď,která se sype.
JABRAKA
Takže stačí oškrábat a i když to trochu špiní tak jen na to místo kde to hodně prosvítalo dát ten remal flek a pak normálně vymalovat barvou?Mockrát děkuji,vážím si toho
Nic neškrábat! Jestli máte hodně sytou barvu na bílý podklad, některé namíchané hotové malby mají problém s překrytím a pak prosvítá podklad. Nejlépe bude to přemalovat stejným odstínem ale jiné kvalitnější malby. Zkuste např. Primalex Inspiro.
Proč neškrábat,tím si neuškodím akorát to bude víc práce,navíc v místech kde to prosvíta a je to párkrát přetřeno tou červenou to začalo mírně praskat,Pokud mi to tedy radíte abych si ušetřil práci tak mě to nevadí,ale pokud to má jiný důvod tak se podělte.Už mam na eshopu věci v košíku tak abych věděl co koupit.Zatím tady převažuje názor ,že když budu škrábat tak není nutná penetrace a stačí jen ten flek remal a pak normálně malovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.