Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedovi odpojili elektroměr, ale ten stále svítí

Od: davidm* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, sousedovi v paneláku odpojil ráno technik z ČEZ elektroměr. Slyšel jsem, jak mu to říká ve dveřích, když jsem šel do práce. Taky jsem slyšel, jak mu řekl, že elektroměr demontovat nebude, že jen odpojí fázi. Jak je ale potom možné, že teď (odpojedne) elektroměr normálně svítí (zelené podsvícení displeje). Jak se tedy takový elektroměr odpojuje? Před a nebo za ním? A je možné, aby svítil i po odpojení souseda od el. energie? Elektroměry jsou umístěny na společné chodbě. Jde mi o to, že je to velmi hlučný člověk, co hodně pije a vyhazuje odpadky z okna. Také je velmi agresivní a v domě se ho každý bojí. Proto by mě zajímalo, jestli byl teda skutečně dpojen a jestli se můžeme těšit třeba na to, že nebude mít na placení nájmu a mohli bychom se ho tak do budoucna zbavit...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Pokud svítí jen elektroměr a ne soused v bytě, tak je to v pořádku. Pokud svítí i soused, tak to v pořádku sice není, ale není to Vaše starost. Vaše starost by to byla, kdyby soused svítil přes Váš elektroměr.

jenda2*
hodnocení

5x

Nezdá se, že by to byla vaše věc.

davidm*
hodnocení

Vzhledem k tomu, že chci v brzké době byt prodat, je to i moje věc. Když tady bude bydlet tenhle ignorant, tak byt prodám za menší peníze, než bez jeho přítomnosti...

davidm*
hodnocení

A ještě něco. Já tu bydlím od dětství, ale on se přistěhoval asi tak před třemi lety. Do té doby tady byl klid. A s jeho příchodem začaly potíže. Chce se mi z toho brečet. Proč existují taková hovada? Nebo za to můžu snad já? Nebo ostatní sousedé, že tady už není taková pohoda, co byla před příchodem tohohle nepřizpůsobivýho člověka?

hodnocení

3x

Při neplacení se postupuje tak, že se odpojí vývod od elektroměru k bytu. To znamená, že elektroměr tam je, tváří se jako funkční, svítí. Ale do bytu nic nepřitéká.

Co se týká neplacení nájmu a vystěhování, vězte, že to není tak jednoduché neplatiče dostat fyzicky z bytu pryč.

Proto by mě zajímalo, jestli byl teda skutečně odpojen ***to se zeptejte souseda, zdali svítí.

a jestli se můžeme těšit třeba na to, že nebude mít na placení nájmu a mohli bychom se ho tak do budoucna zbavit
Těšit se můžete, ale zdali odejde, to se neví.

Pokud se najde v domě více takových neplatičů, tak se možná budete moct těšit na to, že odpojí nakonec celý dům :)

ingjirimares - To je zase pitomost! Distributor může odpojit jen toho, s kým má smlouvu a kdo jí porušuje. A jak by se to dalo asi řešit, kdyby měl každý odběratel jiného dodavatele?

Aby se dal odpojit celý barák, musel by mít majitel domu s jedním dodavatelem smlouvu na jedno společné odběrné místo a neplatič by v tom případě byl on.

"Kolektivní vina" už nějakých 30 let nefunguje!

Pane Mareši, ten smajlík na konci asi znamená, že to myslíte s humorem, ale to co jste napsal určitě být nemůže. I kdyby 90% lidí neplatilo, musí zbytek dostat vše podle smlouvy.

fik
hodnocení

3x

Vaše starosti se sousedovým elektroměrem bych chtěl mít...*haha*

hodnocení

3x

Nové elektroměry se dají odpojit i dálkově

dusger*
hodnocení

1x

Kdo ví, co a koho jsi vlastně slyšel. Pokud by soused byl neplatič, tak mu distributor "hodiny" sundá a odnese, vývody zapečetí. Proč by s nimi manipuloval tak, jak popisuješ, k tomu není žádný důvod. Možná to byl jen technik-šprýmař při kontrole el.měru.

Jak který distributor. Například PRE pošle nejdřív výzvu k zaplacení, pak přijde technik a skutečně jen odpojí dráty z elektroměru (elektroměr ponechá na místě) a teprve když odběratel stále není ochoten zaplatit, tak elektroměr odebere.

Magdone, tak to dělá i ČEZ. Mám zrovna takového nájemníka, který je bez plynu i elektriky.

krtek6

tak pak z toho vychází jediné, že soused není debil a vidí, že jeden drát je vypojený...tak ho zapojí zpátky...(bezpečnost a jak to dokázal teď neřešme)

krtek6 - To sotva, ten odpojený drát je v zaplombované části a porušení plomby by souseda přišlo poměrně draho. Takže pokud by to udělal debil by naopak byl.

Krtku, musel by porušit plombu a pak vědět, který drát do které dírky strčit. Pokud by tomu rozuměl, mohl by se napojit na souseda v místě, který již není zaplombován, dle druhu rozvaděče.

111®
05.10.20 17:19
hodnocení

0x
Tak, tak

ja1
hodnocení

0x

ČEZ - ke známému jednoho dne přijeli, řekli že mu jdou z důvodu neplacení odebrat elektroměr, poučili co a jak, sebrali elektroměr, místo něj dali zaplombovanou krabici s průhledným víkem a nazdar...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

a co ty vis co se delo kdyz si byl v praci? mozna mu ho zpatky pripojili

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]