Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přestěhovali jsme se do novostavby a v technické místnosti, kde je poměrně teplo od bojleru, se nám každý den objevují tihle malí brouci a mě by zajímalo, jestli někdo nepoznáte, co to je za potvory
Když je pozabíjíme, druhý den tam jsou zase (vždycky tak 2 až 10 kusů). Máme difúzně uzavřenou dřevostavbu (fólie ve zdech), takže když jsou zavřená okna, neměly by se tam nikudy mít možnost dostat. V technické místnosti nejsou žádné potraviny (mouka...), jen WC/umyvadlo a bojler.
Brouci jen lezou (hlavně po okně nebo zdi), a dá docela práci je zamáčknout. Když ho rozmáčknu na skle, je potřeba hodně přitlačit, abych ho zabil, jinak má tendenci lézt dál. Žádný zápach z nich není cítit. Velikost max. 3 mm, většina je spíše menších. Na přiložení fotce je jeden a ten samý brouk (foceno seshora a zespodu).
Děkuji za odpověď. Dřevostavbu sice máme, ale od velmi dobrého dodavatelne - navíc jde o montovanou (kdy se kompletně hotové panely vozí už z továrny a jsou plně naimpregnované a chráněné proti škůdcům - to jsem měl v rámci stavebního dohledu možnost vidět na vlastní oči), a v domě také nikde dřevěnou podlahu (parkety) nemáme. V té místnosti, kde se vyskytují, je pouze dlažba.
Přikládám ještě další fotografie. Když jsem brouky pozoroval, všiml jsem si, že mají poměrně velká křídla pod krovkami, bohužel se mi to nepovedlo úplně kvalitně vyfotit, tak jsem to do té rozmazané fotografie trochu zvýraznil. Ale třeba i to pomůže s přesnějším určením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.