Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň v koupelně od komínu

Od: kina* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Chtěl bych poradit ohledně plísně v bytě.Mám v bytě komín a ten je jako zeď mezi koupelnou a chodbou.V koupelně mám karmu a z ní vede roura a v místě kde vstupuje do zdi (do komína)tak se mi dělá plíseň.Myslel jsem,že je to vlhkostí,ale na druhé straně komína v chodbě,kde je teplo a sucho tak se ta plísen objevuje také.Mohu se zeptat proč se tak děje a poradíte prosím nějaký přípravek,na odstanění plísně?

p.s. Mám doma dvě děti tak něco,aby se toho nenadýchali á nebylo jim zle.

Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někde je chyba, buď v popisu nebo hodnocení stavu.

"teplo a sucho tak se ta plísen" není možné aby tam byla plíseň, když je tam sucho a teplo.

kina*
hodnocení

no z chodby je na zed teplo a sucho,ale z komína,který slouží jako zed nevím,tam nevidím.Proto prosím o radu,napadlo mě jestli třeba nemůže jít voda do komína a tím pádem docházek k té plísni?

1jara*

Je to z komína. Roura od karmy netěsní do komínové vložky.Páry z karmy se sráží a vsakují se do zdi. Doufám že máte vyvložkovaný komín. Pokud ano tak vytáhněte rouru z komína a změřte vzdálenost vložky od zdi. potom změřte jak daleko vleze roura do komína. Popřípadě dejte delší trubku nebo stávající napausujte do komínové vložky tak aby sražené páry nemohli vniknout mezi rouru a komín.

Přípravek na odstranění plísně je Savo proti plísni pozor nepoužívat na kov. Nebo Fungistop. Přípravky odstraní plíseň jen krátkodobě.

Pokud ji použijete na ten komín tak tím vyřešíte jen plíseň ne příčinu.

kino, ale to nejde takto na dálku, copak vidím na komín jak vypadá? Ani nevidím tu plíseň.

kina*
hodnocení

dobrá to chápu,že to chce odborníka,jen jsem chtěl oradit nějaký přípravek ne plíseň.Známá mi říkala,že prodávají nějaký sprej a ten se nastříká na zed a ono to tu plíseň odstraní.

hodnocení

0x

Plíseň je důsledek, odstráňte příčinu...

protože nepíšete bližší a podrobnější údaje, tak jen pár úvah... při spalování plynu je třeba poměrně dost vzduchu,( okolo 9 kubíků vzduchu na kubík zemního plynu) aby spalování bylo dokonalé. Je možné, že karma nebyla dlouho čistěná, nebo se změnily podmínky přívodu vzduchu, (zazdili jste větrací průduch, nová okna těsní podstatně lépe než stará,) je ho málo a ve spalinách je mnoho vodní páry, která se sráží v komíně. Mohly se změnit i poměry v komíně, není jasné, či a jakým průměrem je vyvložkovaný, a pokud áno, či se závada se projevuje až po vyvložkování, (např. nesprávné spojení trubek, jak píše kolega nade mnou,) možná, že netěsní komín někde nad vývodem z karmy, pokud je to vícepatrový dům, někdo se mohl napojit na ten samý komínový průduch, něco mohlo částečně ucpat komín, je to nový komín, nebo nová karma, zda to dělá poprvé a pod.

zkuste si promyslet, kdy nastaly problémy a co jim mohlo předcházet...

Lidé na poradně mají hodně zkušeností, ale jen dostatečné informace jim umožní identifikovat závadu nebo příčinu... dejte vědět!

radu78*
hodnocení

0x

Příčinu vyřešit co nejdříve,Stačí jedno chladnější místo a kondenzát je na světě.Já mám velmi dobrou zkušenost se savem proti plísním.Před sedmi lety nastříkán v sklepě na totálně černé místo ,Savo vybělilo,po těch letech je vidět jak plíseň hledala cestu mezi nastříkanými kapkami ,ale kde bylo Savo tam už nevlezla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]