Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení anhydritové podlahy

Od: petrx® odpovědí: 17 změna:

Čerstvě vylitá anhydritová podlaha je o 1 cm vyšší (místnost asi 6 m2). Jak a kdy by ji bylo možné snížit? Děkuji za radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Čemu vadí o 1cm vyšší podlaha v místnosti, která je jen 6m2? Podřízněte dveře! Na místo prahu širší vyrovnávací lišta

hodnocení

je to koupelna a ta by byla o 1 cm výše, nežsousední chodba

Mám rozdíl mezi chodbou a některými místnostmi taky kolem 1 cm a osobně mi to nepřijde jako nějaký problém :) nešoupu nohama po zemi *smich*

hodnocení

0x
Zbíjačkou. Anhydrit sa síce pomerne dobre brúsi, ale 1 cm je pomerne dosť. Rýchlejšie pravdepodobne bude spraviť to ešte raz.
hodnocení

je tam podlahovka, to na zbíječku nevidím

Tak to nechajte odfrézovať a zbrúsiť podlahárov. Majú na to výbavu a asi to nebudú robiť prvý raz.

re4zon
hodnocení

0x
Bruskou na beton to pujde jak po masle. Ale nevim, jak si poradite s prachem, 1cm je hrozne moc a to neda ani poloprofi vysavac.

cca 120 kg prachu*stop*

re4zon
No vzdyt to rikam..

jabraka*
hodnocení

0x

Proč jste si nechávali nalévat nivelačku?pro plovoučku?.Pokud chcete odstranit obojí,tak nivelačka není s betonem srostlá a sekáčkem se dá odloupat.A co pak? dlažba?

JB

hodnocení

Teď je pouze vylitý anhydrit. Nic víc. Finální povrch bude dlažba.

Pokud máte nerovnost podkladu +- 1cm, tak 1cm podlaha minimálně nabyde. Tak by mě zajímalo, co na to říkají řemeslníci, kteří to dělali. V první řadě se ptejte jich, jaké byly a jsou jiné možnosti. Obávám se, že odbourání nivelačky ničemu nepomůže a situace se může zopakovat. A co se týče přilnavosti, pokud je dobře napenetrováno a dobře připravený podklad, tak tu nivelačku sotva odsekáte.

hodnocení

Kolik hodin práce to může odhadem být?

hodnocení

0x
Cerstve vylite-o cm vyse, to jako jste lili podle oka? Jak jste mohli vylit o cm vyse? To jste delali mikrobedneni? Zvlastni... Vim ze jsou na to frezy. Bruska bere prd. Vim jak prebrusovali nivelacku. To spis vyzehli male nerovnosti.

krtek6
hodnocení

0x

zbrousit nebo odbourat.. jak tu zaznělo...a vedlejší místnost je co? ta nejde zvednout o ten 1cm?..taky to tak mám v koupelně...přechodová lišta to spraví

hodnocení

vedle je chodba, obyvák, ... , vše v jedné výšce, příliš velká plocha na dolití. A vznikl by zase schod do zádveří.

krtek6

no tak to je pešek no...tak možnosti zazněli...nejmenší zlo je lišta, větší je broušení největší bourání...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]