Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shrnovscí dveře

Od: milis® odpovědí: 4 změna:

Uvažuji o pořízení shrnovacích dveří. V otvoru nemám zárubně ani obložky. Půjdou shrnovačky namontovat i bez zárubní?

Jak případně vyřešit, to aby zůstali zavřené?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pave*
hodnocení

4x
Ano, půjdou. K shrnovacím dveřím se dodávají tři lišty. V té nahoře jsou dveře zavěšené, v jedné boční jsou dveře za nacvaknuté napevno a k druhé boční liště se dveře otevírají a za plného otevření se do ní zakliknou a tím jsou zavřené. Nic tedy není potřeba.
Na případné zkracování doporučuji pilku na železo s jemnými zuby a nebo ostrý nůž, jelikož má plast tendenci se štípat/praskat.
doplněno 04.10.20 08:05: Blbě to vypadat nebude ani nevypadá - viz obrázek.
Ale nejchytřejší je ten, kdo radí, ale nedělá, že? Už jsem jich několik přidělával, ať už do futer nebo ne, ale nikdo po mně nechtěl, abych to nějak obkládal nebo vysekal do zdi rýhu a zabudoval do zdi.
Shrnovscí dveře

jirib
hodnocení

2x
Obložky potřebovat budete,jinak to bude vypadat blbě!

pave - No, možná, že mě klame zrak, ale já na tom Vašem obrázku jasně vidím obložky ;).

jabraka*
hodnocení

0x

Dveře užívám už třicet let Montoval jsem různé typy i v mnoha domácnostech..Pro zakotvení mají rámeček s úchyty a zámkem.také nahoře nosnou kolejničku.Takže už kvůli vzhledu je nutný nosný rám.,do nějž se komonenty dveří zamontují.Já je mám do kovových futer panelákových,musel jsem do nich vyvrtat několik otvorů pro uchycení dveří.Dveře se dodávají v délce 210 cm,je nutné je přiříznout na přesnou míru.

Nejběžnější typy jsou celoplastové lamely které se skládají na stranu,,mají držátka ,někdy i okýnka a magnetický uzávěr při plmném uzavření.Zapadnou do žlábku a magnet je v otevřeném stavu udrží.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]