Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jsem měla vyřešit situaci: nevydání věcí osobní spotřeby

Od: mamca® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím co dělat a jak to vyřešit:

V loňském roce /říjen 2019/ jsme prodali zařízenou nemovitost - dům i s velkou garáží na Moravě. Na peníze jsme čekali asi 3 měsíce, než si noví majitelé vyřešili své dluhy předchozí. Stěhování bylo hektické s tím, že jsme měli zbaleno -jeden vozík byl odvezen do Prahy a v garáži zbyly zeleninové bedny asi 10 ks -naplněné zbaleným kuchyňským nádobím,sklenice,hrníčky,talíře, nerezové hrnce,příbory/,vše bylo zánovní/, zavařeniny, knihy- jen ty, ke kterým jsem měla citový vztah. Vzájemné stěhování proběhlo během jednoho dne, asi 3 hodiny.

Noví majitelé nejprve si s námi domluvili to, že jim bedny nevadí ,až budeme moci, tak si je odvezeme. Jenže já jsem onko pacient, na operaci 72 let, jsem šla těsně před covidem.březen 2020.Pak byl covid nemohlo se nikam. 6.7.jsem psala sms, protože /na volání to vždy tipli /pánovi, že si pro bedny přijedeme. 7.7. mi napsala jeho rozvedená přítelkyně, že všechno odvezli na skládku. Napsala jsem jeden dopis se žádostí, aby tyto moje mi byly vydány,- nic pak druhý dopis byl osobně předán 2 důvěrnými osobami. Zboží- věci mi nebylo umožněno vrácení a sděleno,abych je neobtěžovala.

Už jsem to samozřejmě vzdala , ale za celý svůj život jsem se nesetkala s takovýmto jednáním.Moc mně to mrzí.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Měli jste si mezi sebou písemně ujednat vše, co píšete zde. Abyste měli v rukou papír, co vše jste si připravili k odvozu (co je tedy vaše) a jakou lhůtu Vám k tomu poskytli noví majitelé. Byli jste moc důvěřiví a nový majitelé nejednali čestně. Myslím, že s tím už opravdu nenaděláte nic, pokud jste prodali dům se vším všudy, nedovoláte se nikde. Berte to jako špatnou zkušenost, lidé jsou holt různí.Věřím, že Vás to mrzí.

doplněno 04.10.20 01:39:

Opr. noví majitelé..

hodnocení

3x

V nadpisu otázky správně používáte minulý čas. Jak jsem měla... Teď už nic. Snad jedině byste se mohli ptát po prázdných zeleninových přepravkách, protože neznám nikoho, kdo by je vyhodil na skládku.

Věřím tomu, že jste v souvislosti s onkologickým onemocněním neměli ani jeden z partnerů moc myšlenek na nepotřebné uskladněné věci. Ale občasný včasný dotaz "Nepřekáží to tam? Může to tam ještě být? Jak dlouho?" by býval neuškodil a věci mohly být Vaše. Třeba je mohl dočasně převzít někdo s bývalých sousedů, s nímž jste jistě měli dobré vztahy. Je fakt, že nový majitel nemovitosti Vás mohl předem varovat. Teď už si můžete opravdu jen postěžovat na zvláštní a rychlé (? neřekla bych, že moc rychlé) jednání. Ovšem zvláštní jednání vůči vlastnímu majetku jste projevili i Vy, Váš partner a případně i Vaše děti.

hodnocení

2x

No, pro někoho může mít jedna a ta samá garáž různé "rozměry". Někomu se bude zdát veliká, někomu malá. Já mám také velikou garáž a vejde se toho do ní opravdu hodně, ale nemám v ní žádné auto ;). Kdybych tam však auto měla, tak bych musela polovinu věcí vyházet. Takže v prázdné garáži je 10 přepravek "sranda", ale kdybych tam měla denně parkovat auto, tak by mi ty přepravky sakra vadily. A ještě si k tomu přičtěte tu okolnost, že noví majitelé také mají spoustu svých věcí, které by si rádi do té garáže odložili. A obcházet 10 cizích plných přepravek po 8 měsíců a vlastně možná ani nevědět, kdy si to majitel odveze, tak to by se mi také nechtělo. A také je mi divné, že jste to nádobí a příbory a jiné náčiní, celou tu dobu nepotřebovali. Takže tam byly asi věci, které zase až tak nepostradatelné nebyly. Přece jste nekupovala všechno nádobí a vybavení kuchyně znova. Já si teda nemyslím, že by pochybili noví majitelé. Chápu, že se Vám moje odpověď nebude líbit, ale zkuste se na chvíli vmyslet do situace těch lidí. Že by to bylo naopak. No a poctivě si odpovězte, co byste na jejich místě dělala Vy. Ale poctivě! Se všemi okolnostmi a tak jak se to odehrávalo ve skutečnosti. :) A možná, že Vás to přestane mrzet a smíříte se ztrátou nějakých postradatelných věcí.

jenda2*
hodnocení

2x

Noví majitelé udělali dobře. Pokud prodáváte dům, tak má být při předání vyklizen. Že čekali takovou dobu bylo od nich laskavé. Od října do března je až až a já bych to vyhodil už v prosinci.

I oni se asi nesetkali s takovým bezohledným jednáním od vás.

hodnocení

1x

mamca, asi Vás nepotěším, páč to znám ze druhého konce.

Kupec slíbil, že chvilku počká. nežli si prodejce odvozí zbytek. Týden, měsíc, stále nic. Vyzýval prodejce, by si to odvezl. Stále nic. Po půl roce mu sdělil, že pokud to do týdne neodveze, vyhází to.

Tak to nedůležité z jeho pohledu vyvozil na skládku.

Vy píšete, že jste "říjen 2019" prodali a teprve v červenci to řešíte?

hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte, takových zlých lidí je víc. Známý prodával domek a protože se rozváděl a bylo to takové hektické, tak si nechal sbírku starých hudebních časopisů plus nějaké gramofonové desky na půdě a měl domluveno, že si je později odveze. Když si pro ně po čase přijel, tak mu noví majitelé řekli, že na půdu zatékalo a bylo to celé plesnivé a tak to vyhodili. Nezmohl nic, přestože dobře věděl, že k tomu nemohlo dojít. Ti lidi to evidentně sbalili.

hodnocení

0x

Můžete tak akorát pochodit po vesnici kde vás všichni znají a pomluvit je /tedy říct známým pravdu/. Nic jiného si dělat nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]