Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,plně vás chápu. Kamarádka má také krajní byt a stěna je chladná. Obložila proto celý pokoj těmito polysterenovými čtverci. Je to navíc moc pěkné. Kupovala v OBI akoupí tam i lepidlo.Na 1 m čtever. potřebujete 4 ks. na 3 m. vás to přijde okolo 500 i s lepidlem a pistilu na lepidlo si od někoho půjčíte či za 120 koupíte. Vše jsme spoilu kupovaly v OBI.
Na to se tazatel ptal a odp. typu kolik máte st. asi nečeká
Já Vás chápu.
Máte v místnosti pocitový chlad, ze stěny jde zima, nikterak silná, ale organismus to zaznamenává.
Říká se tomu tepelná pohoda.
Pokud nechcete velkou investici, není to Váš byt, a chcete si to udělat sama, tak doporučuji právě ty polystyrénové čtverce, to opravdu zvládnete sama. Já to ale lepila na noviny /potřebnou část očistíte od malby a nelepíte jako tapety novinový papír a po zaschnutí ty polyst. čtverce. Až budete byt odevzdávat, lehčeji se to sloupne a necháte vymalovat.
Další také bez nutného řemeslníka je použít tekoucí tapety. Také jsem to zvládla bez problémů. Zde příklad, jsou i jiní výrobci a prodejci.
Mám odsud - colortap.cz/...
Chlapi to berou moc technicky.
Chlapi to neberou moc technicky, jen nerozumí. Konečně správná odpověď, že jde o tepelnou pohodu, ne tepelné ztráty, ohřev vzduchu,akumulaci a podobné nesmysly. Tepelnou pohodu budete cítit v okamžiku, když na vás studené zdi nebudou sálat chlad. To spravíte tím, že otapetujete, jak už bylo psáno. Doporučil bych nějakou reliéfní pěnovou tapetu, např. vinylovou. Když koupíte roli, vyjde vás to levněji než obklad palubkami tatranským profilem.
O kolik stoupne povrchová teplota zdi složení:
100 mm pěněného polystyrenu + 15 cm betonu
proti
100 mm pěneného polystyrenu + 15 cm betonu + 3 mm pěněného polystyrenu
asi tak odhadem?
Jednoduché, pocit je něco jiného, nežli fyzika. Když dáte železo na stůl, vedle polystyren, necháte je tam delší dobu, aby se ustálila teplota, tak dotekem bude pocitová teplota jiná, nežli fyzická. Jeden předmět se bude tvářit tepleji.
Ano, mají rozdílný odvod tepla, mají různou tepelnou kapacitu a vodivost. . Pokud se válíte po zdi, pak to má vnitřní pidizateplení význam. Pokud ne, je no nesmysl. Ale ať si tu zeď klidně polepí, čím chce. Za blbost se musí platit ..
Jde o to jestli chceš teplo, nebo jen si hrát na teplo. Já jsem v dětském pokoji nalepil na podobnou stěnu korek (tuším, že to byly desky asi 30x50cm, síla 4mm). Existuje k tomu i lepidlo. Od té doby to je v pohodě. Ale na celou stěnu. V rozích je pak možno nalepit rohové lišty. Je to účelné a vypadá to pěkně. V takovém případě cenu neřeším.
V zateplených panelácích je věc jasná.Dávat na stěny ještě další izolaci?Není to účelnéTa izolace je jen na škodu hlavně akumulaci tepla do betonu.AAby stěny nebyly studené,musí se do nich teplo naakumulovat.Kvůli venkocvní izolaci neutíká ven,ale drží se uvnitř a v případě poklesu teploty sevyzařuje zpět do bytu.Tím se realizuje úspora topení.Pokud nejte doma a na tuto dobu zavíráte topení a větáte,je to na škodu úsporám.Byt by měl být vytápěn trvale,stejnoměrně,třeba na nižší teplotu,pak stěny studené nebudou.
JABRAKA
Jabraka-máte pravdu ale...byty co nejsou krajní nemají často topení zapnuté. Mají stále teplo od sluníčka a vyhřívají je byty okolo. Já bydlím v 6 p. a slunce mám celý den,navíc byty okolo. Celou zimu topení vypnuté,to už musí být aspoň-15 abych zatopila. A když dojdu do přízemí ke kamar. co bydlí v krajním má zimu-slunce jí tam jde minimálně a proto topí skoro celou zimu. V létě zas mám já jak ve skleníku a ona tam má lépe. Prostě každý byt-patro a sv. strana má své plusy a mínusy. V létě mi běží klima,ale v zimě zas nemusím topit.To jsou ty výhody a nevýhody králíkáren jak je kdysi nazval p. Havel. Jo kdyby je dnes mladí měli...
Zateplený panelák by mělo znamenat minimálně 10 cm pěnového polystyrenu nebo minerální vlny. Chcete zevnitř lepit něco srovnatelného?
ale stena zvnutra je celu zimu studená,
to znamená co?, ře se jí dotknete a je studená?
Je třeba změřit OBJEKTIVNĚ povrchovou teplotu stěny. Jak to mají sousedi nad Vámi a pod Vámi?
Stejné byty nad sebou, jedni mají zimu, druzí si nestěžují. Jak je to možné? Provozem a topením.
Pocitově se situace zlepší, když stěnu polepíte tím, co ucítíte na dotek jako "teplé" Plastová palubka ne, dřevěná bude lepší, ještě lepší bude polyš kazeta, nebo korek, třeba textilní tapeta, ale nikoliv papírová. Zkrátka co je na omak "teplé"
Nikdy se nebudu zlobit,pokud někomu vysvětlí něco,co zabrání někomu udělat nesprávné rozhodnutí.
V tomto případě je účelnost právě zasažena v možnosti akumulace tepla vpanelu.Když nechám byt vychladnout,a studený panel něčím izolačním přikryju stěna zůstane studená a vlhkost proniknuvši pod izolant vyvolá kondenzaci.Proto bychom měli měřit teplotu na stěnách i stropě a zařídit se tak,aby nikde nemohl vznikat "rosný bod"
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.