Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit kartuši u dřezové baterie Optima

Od: acetylator odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřeboval bych radu, jak dále postupovat. Chtěl jsem vyměnit kartuši u dřezové baterie Optima Lavela LA 283 (funguje, ale drhne. Novou by měli míti v Siku. Odmontoval jsem páku a místo klasické matice je tam jakási zápustná (viz foto), zkoušel jsem sehnat instalatéra, již 3 mne poslali k šípku...nemají čas, ani klíč...

S díky Michal

Jak vyměnit kartuši u dřezové baterie Optima
Jak vyměnit kartuši u dřezové baterie Optima #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ccc*
hodnocení

6x

torriacars.cz/...

Potřebuješ něco podobného,

hodnocení

5x

Prvni si sezente novou kartusi v Siku, potom malyma Sikovkama-blickama povolte matku doleva. Blicky dam na kolmo k matce do zarezu, tlacim na baterii a otacim. ...

hodnocení

4x

Jaký je průměr v místě prohlubní? Nešlo by použít klíč pro úhlovou brusku? Třeba pro kotouč 115mm?

hodnocení

2x

Zkuste nejdříve radu od nonka s klíčem na flexu, pak by byla možnost vzít trubku (ocelovou, odpadní HT?) patřičného průměru, vyřezat drážky dle zapuštěné matice, nahoře této trubky (klíče) vrtnou díru skrz pro tyč (vařečku), přes kterou zaberete ( jako byste otevíral hydrant :))

fugass*
hodnocení

0x
Řešil jsem podobnou. Matice šla povolit sikovkama viz...

youtu.be/...

acetylator
hodnocení

Díky za odpovědi, zkusím to. Ten modrý klíc by se hodil :). Kartuši jsem objednal, uvidíme jak to půjde povolit, z to mám dost obavu. Kdo toto vymyslel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]