Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažba na podlaze - co na ní položit?

Od: nestastnik® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nějak čas budeme bydlet v nájemním bytě, bohužel v celém bytě je na podlaze dlažba a ještě ke všemu malinko profilovaná...Kvůli dětem tam chceme dát lino nebo koberec, ale mám obavu, jestli to po dlažbě nebude klouzat. Neřešil jste někdo podobný problém?

Děkuji všem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pod kusové koberce dobre fungujú nekĺzavé podložky. Mriežka z bielej “gumy”. Nie je nutné ju podkladať celoplošne. Ak je koberec hrubší, stačí aj 50 % plochy.
Tiež to celkom dobre zaaretujete nábytkom. Podložiť ho pod nohy sedačky či postele.
Lino pravdepodobne nebude kĺzať samo o sebe. Akurát myslite na to, že bez vyrovnávacej podložky sa prekreslia špáry dlažby, čo nemusí vyzerať príliš esteticky. A tiež by malo byť položené celoplošne, prípadne zakončené prechodovou lištou, inak sa kraj začne pomerne rýchlo dvíhať a trhať.

jabraka*
hodnocení

0x

Použijte zátěžový koberec,přilepte na ty dlaždice..Ale i bez lepení klouzat nebude,položí se na doraz od stěn jen 5 mm mezeru.Pak se nařežou pruhy (5-7 cm a nalepí se na stěnu.

JABRAKA

Nájem, Jabrako, nájem!
jabraka*

Mám v předsíni na linu položené koberce řadu let.Občas se vykerchruje a jsou pořád jako nové.Hdykoliv by to bylo potřeba,mohu je odstranit za pět minut..Spíše si ale myslím,že by i nájemce za to byl rád.

JB

Však áno, ale sokle lepené na stenu vyrobené s pásov koberca asi pre nájomcu nebudú to pravé.

hodnocení

0x

Samozřejmě nic nikam nelepte, pokládala jsem lino na nalakované parkety, lino je samo o sobě dost těžké, dávali jsme ho po celé podlaze. a nic nelepili. Pokud byste chtěli ještě zateplit, stačí dát na dlažbu izolaci, jak se dává pod plovoučku , ale při pokládání lina nebo koberce je potřeba pracovat opatrně, i v malé předsíni se těžko lino nebo koberec posunuje, pokud se hned netrefíte přesně. S opravováním položení v malé předsíni mám osobní zkušenost, netrefila jsem lino dát přesně a pak jsem s ním nemohla hnout. Pokud chcete jen na část místnosti, tak prodávají podkladovou fólii, po které to neklouže. Záleží na tom, jak dlouho v nájmu budete, co se vám víc vyplatí.

hodnocení

0x

Nemusíte mít strach. V tak malých plochách a fixované zatížením nábytku se lino ani koberec nepohnou. Ničím nepodkládat, rovnou na dlažbu. Ničím nelepit.Svépomocí pokládané koberce mají mírný přesah na sokl. Jde to samozřejmě zalištovat a bude záležet jak chcete investovat a na co si troufnete. Pokud je dlažba profilovaná, v případě lina je lépe koupit tlustší,aby se reliéf neprorýsoval. Tloušťka min 2,5 mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]