Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Vodař mi před usazením a zasilikonováním neobezdil vanu kolem zdi. Po 5ti měsících se vlivem užívání vana formuje, sedá si a potrhal se silikon - viz foto.
Moje otázka zní, jestli exustuje nějaký fígl, jak předejít správnému řešení -> vybourání a usazování od začátku? Mám 2 malé děti a byla by to pro mě mnohem větší komplikace, než samotná práce.
Napadlo mě počkat, než si vana přestane sedat, odstranit starý silikon, napustit vanu vodou, aby si tíhou sedla ještě níž a místo silikonu použít bílé sanitární flexibilní lepidlo.
Díky za tipy a zkušenosti.
Zdravím. Jelikož musíte mít přístup k sifonu vany, napadá mě, že by pomohlo tudy vypodložit vanu cihlami, nebo kousky cihel (+ malta), které by nedovolily vaně klesat ani se kolébat. To by ale bývalo mělo být vypodloženo a upevněno od zedníka při osazování vany. Vana by měla být natolik pevná, aby napuštěná vodou udržela 2 dospělé lidi (i v pohybu). Po zatuhnutí vyzděného podložení přesilikonovat. Ida
Špatný nedoléhající silikon odřízněte, zkontrolujte, proč vana klesá (nestojí na pevném podkladu? Nestojí na suti?), pak obezdít a nakonec znovu přesilikonovat.K tomu použijete acetický bílý silikon
Pozor, na akrylatovou vanu aceticky silikon neprilne. Musi byt neutralni sanitarni silikon. kutil.cz/...
Toto je určitě acetický a vhodný na akrylátové vany. Neutrální silikon od Bravenu to má uvedené v názvu,že je neutrální
To je jen pratelska rada...porad se ucime. Takze informace primo od Soudalu soudal.cz/... a informace od Den Brevenu, technicky list silikonu eshop.besta.cz/... na strankach eshopu to prodejce ma spatne uvedeno, v technickem listu je to smerodatnejsi. Na plastovych sprchovych vanickach to byl velky problem, ono to vypada pekne, silikon jakoze prilne, ale pri zatizeni povolil a za vanicku zatikalo. Osobni zkusenost a na vlastni oci
.
Vodařem myslíte instalatéra? Jestli ano, tak je to teda pěkný lajdák. Nemáte možnost ho znova kontaktovat? I když na 90% neuspějete, tak bych to zkusila. Ale raději bych moc neřvala a neobviňovala ho, jen bych byla hodně nešťastná a dala mu na srozuměnou, že on jediný je ten "všemocný bůh", který to dokáže napravit. To chlapům lichotí a pak jsou povolnější. Jinak existují různé samolepicí pásky, i průhledné, ale do nového je to teda "prasečina".
Nechci to silikonovat každý 2 měsíce, navíc kluci hodně cákají na zeď a já jsem kvůli tomuhle ještě neuzavřel spodek - revizní otvor pod vanu.
Pokud je okolo keramický obklad,nemusí si sedat vana,skoro to je nemožné,vždyť sedí na betonu.Z dotazu nevyplývá,zda je podklad pevná zeď či sádrokarton.ale drobné pohyby a dilataci můžou dělat obě části..Pokud je obložení posazeno dole do silikonu,a zbylá spára je esteticky silikonem zakryta,neměl by být problém to ostrým nožem odříznout a znovu zasilikonovat.Ustálit vanu lze jednoduše podložením deskou polystyrenu,která se pod vanu těsně namačkne. .
JABRAKA
S tím nesouhlasím...
Vana vlivem teplé vody a vahou pracuje a tím mění formu. Tím jak si sedá při zatěžování, se odtrhla od silikonu a po vypuštění se lehce vrátí nahoru. Zeď = SDK + obklad.
Nesouhlasím ani s vypodložením polystyrenem. Ten se časem vymačká a jednak přestane plnit funkci a jednak začne vrzat. Vana by měla bát správně vypodložená dvěma proti sobě zatlačenýma klínama z heblu.
Některé plastové vany se dodávají s polystyrenovým lisovaným lůžkem,velká plochaa nedovolí vertikální pohyb i při plné vaně.
JB
jiripl-nenám při stěnách obezděnou vanu,jen přisazenou ke 2 zdem . Obezdívka jen ze dvou stran s tím že na nejdelší je podezděno aby obklad lícoval se lemem vany)na třetí je vyzdívka mezi zdí a vanou (zůstala by jinak asi 4cm spára) .Jo a nožičky vany nesedí na betonu ale jen na naplocho a nasucho poležných blocích ytong 10cm tl.na beton. NIC se nehýbe,takže někde u Vás udělal chybu a odfláknul to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.