Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centrofix na látce

Od: heja* odpovědí: 6 změna:
Ahojky,poradí mi někdo,jak dostat černou centrofixu z kšiltovky? Počmáral nám jí jeden trouba.Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Skvrny od fixy - záleží na druhu. Nejdříve skvrnu pomažte mýdlem, poté vyperte jako obvykle. Pro skvrny, které napoprvé nezmizely použijte absorbční tampón namočený v methylalkoholu. Znovu vyperte, odstraníte tím poslední stopy. Pokud toto nepomůže, bude třeba volit drastičtější řešení, které však již může vést ke změně původní barvy kšiltovky...

heja*
hodnocení

Použila jsem Vanish a sodu.Měla jsem to tam dvě hod namočené a vyprala Lanzou na barevné prádlo.Trošku to pustilo.Ale stále jsou tam zřetelné kresby.V drogerii mi poradili tech.líh ale žádná změna.Jen jsem odstranila trochu barvy.Kšiltovka je červená,centrofix černý.
al bunda*

Teď už to asi bude problematické, neboť skvrny jsou "zaprané". Technickým líhem bylo třeba začít. Ale ani tak si nejsem jist, zda by to bylo řešení.
Hezký den.

terrka*

Co si počnu?Děti popsaly centrofixem nábytek...Sice jen pár čárek,jak na účtu po 5 pivech,ale na světlém nábytku z Ikey.Tak mě to naštvalo,že jsem chtěla koupit novou knihovnu,ale tuhle barvu už nevyrábějí...otrava...Čím začít,pánové?Díky za vaše rady...*hi*

1) založení nového tématu by bylo rozhodně přehlednější než se ptát v jiné otázce
2) začal bych upřesněnim o jaký centrofix jde- osobně rozlišuji alespoň vodový a lihový,předpokládám že o vodový nejde, liháč jde odstranit čimkoliv na bázi lihu,ale je velká šance že udělá skvrny,nebudu raději konkrétní- nezkoušel jsem

mcester*
hodnocení

0x
Za předpokladu že jde o lihový fix tak doporučuji na noc namočit do jakéhokoli čistého alkoholu a po uschnutí (bez máchání ve vodě) nastříkat strong lakem na vlasy a poté běžným způsobem vyprat,lak na vlasy pomáhá také na propisky a podobné psací potřeby;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]