Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obavy o zabezpečení sebe sama

Od: julie* odpovědí: 3 změna:
Dobrý večer,
chystám se přestěhovat do vlastního bytu, protože se rozchazim s partnerem. Jsem však ve velkém napětí. Budu na vše úplně sama. Teď to nemyslím tak, že by se dosud někdo o mě musel starat, ale přeci jen když jste ve svazku, máte trošku oporu a víc jistot. Nikdy za mě přítel nic netáhnul, pracuji, jsem financne gramotna, zodpovedna. Přesto mě vzniklá situace trošku stresuje. Jednak jsou problémy v dnešní době s prací, brzy mi končí smlouva v jednom zamestnani, kde to asi brzo krachne. Zda najdu novou práci včas, to jen pevně doufám. Nasetreno mám něco málo přes 50 tisic, ale budu muset zaridit byt, je zařízený napůl, takže financni rezerva asi padne, abych měla na čem spát např. Na bydlení padne tak 4000-5000, za jídlo asi 5000 a jsou i další potřeby... Strašně se toho bojím, že přijdu o práci a nebude na žití. Jak se mám uklidnit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud vite že vaše práce nemá budoucnost začněte si hledat a jinou a v klidu z této odejděte nebudete se muset zbytečně stresovat

hodnocení

1x

Jestli vám "brzy končí smlouva", začněte co nejdřív hledat nové místo a se zařizováním bytu počkejte, až budete mít jistotu zaměstnání (ideálně po zkušební době). Spát se dá pár týdnů i na matraci na zemi. Hlavně se nevydejte z celé rezervy - bez spousty "nezbytných" věcí se velice dobře nějaký čas obejdete.

iz*
hodnocení

1x

Jídlo pro jednu osobu nemusí stát 5.000 Kč měsíčně > dá se pořídit i levněji.

Také bych poradila si napřed najít novou práci a bydlení (zařizování) ponechat až po zkušební době. Rezervu neutraťte celou, nechte si něco pro případ nemoci apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]