Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych poradit s dřezem. Pokud je ve dřezu voda, tak normálně odtéká. Problém je, že zůstává ,,stát zhruba 1 cm nad místem odtoku ve dřezu. Stejně tak pokud napouštím vodu do druhého dřezu, který je propojen, tak začně voda proudit do prvního.
Děkuji
co se dá poradit. Začněte tím, že rozeberete sifon a vyčistíte ten nános, který v něj najdete a pak pérem protáhnete odpadní trubku.
Hydroxid a Krtka použije až pak.
znáte princip vodováhy? Dlouhá gumová hadice, na konci dvě skleněné trubky s ryskami, to vše naplněné vodou. Hadici rozmotáte, skleněné trubky odšpuntujete a voda hned začne vyrovnávat hladinu. Na obou koncích dosahuje stejně vysoko, ať si stoupnete kam si stoupnete.
Totéž se asi děje ve vašem dřezu. Když vám voda neodteče úplně, pak asi někde vyrovnává hladinu s nějakou jinou hladinou.
Když se vrací voda z horního dřezu do spodního, je ucpán odtok za bodem, kde jsou dřezy propojeny.
Vypusťtte sifon za tím žlutým víčkem. Vytáhněte vrapovou hadici odpadu z objímky ve zdi. Otvor ve zdi i celou vrapovou hadici důkladně vyčistěte od nečistot (většinou sražený tuk). Ještě zkontrolujte, zda nic nepřekáží v trubkách vedoucích do sifonu. Pokud to nepomůže, bude nutno protáhnout pérem trubku odpadu ve zdi.
Upravená fotka ukazuje, že odpadní otvor ve zdi je (správně) níže než dno hlubšího dřezu. Pokud tedy není odpad ucpán, nemůže voda ve žádném dřezu zůstávat ! Ovšem jen za předpokladu, že odpad ve zdi vede skutečně směrem dolů.
Nasypte do obou odtoků několik lžic hydroxydu sodného (dá se koupit v drogerii) a zalejte dostatečným množstvím horké vody. Bacha, je to solidní žíravina a bude to nespokojeně bublat a prskat. Ale určitě to pomůže - je to drastický zákrok, ale účinný.
(Nesmí se používat na hliníkové potrubí, ale to se už snad nikde nepoužívá).
Když má vysoko odtok, tak tam bude srát hydroxyd, fakt dobrá rada. Už jsi to taky sekal ten Tvůj xindl? Asi né!
Nejdřív se to čistí ručně a pak ostatním. Jen člověk nesmí být línej to dělat. A "několik lžic" - to fakt pomůže akorát to ucpat totálně!
Odpovídal jsem v době, kdy ještě nebyla fotka odpadu, takže nejpravděpodobnější příčinou bylo ucpání. A na zanešený odpad moje rada funguje a je v praxi mnohokrát ověřená.
A máte doma "zvon"? Je to sice starý způsob na pročištění odtoku, ale pokud budete průběžně používat, tak se Vám nic neucpe. Já bych teda napřed zkusila nalít do odtoku Jar a pak napustit horkou vodu a pak pumpovala tím zvonem. Pokud to bude nános mastného, mělo by to fungovat. "Krtka" bych použila až kdyby to nešlo.
Já myslím, že to je nestejně vysokým nastavením sifonů a trubky, která odvádí vodu do odpadu. Ta trubka zde není vidět, ale měla by být v úrovni toho nižšího sifonu.
Takže ta hadice ústí do svislé odpadní roury někde v úrovni dřezu?
Mimochodem - to pod dřezy nejsou sifony, že?
Podle toho videa mě to připadá, že ta odpadní hadice prochází stěnou skříňky ještě někam dál. Takže není rozpoznat, zda nejde někam nahoru. Pokud voda normálně odtéká, ale pak zůstane určitá hladina, která neodteče, musí to být v té nestejné výšce výtoku a odpadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.