Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to stříbro?

Od: snek65* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, uměl by mi prosím někdo poradit, jestli jsou lžíce na obrázku ze stříbra?

Předem děkuji...

Je to stříbro?
Je to stříbro? #2
Je to stříbro? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tady jsem našla, že Christofle vyráběli hlavně z alpaky zlatnictvi.net/...

Každopádně zde Vám to určí sberatel.com/...

hodnocení

1x

Domnívám se , že se jedná o lžičku vyrobenou francouzskou firmou Christoflé v r. 1886. Vlevo výrobní znak. Punc chybí. Takže s největší pravděpodobností z alpaky

hodnocení

0x

Tady jsem našla stejnou značku. Já bych se určitě zeptala v nějakém starožitnictví, tam to budou asi vědět lépe, protože s tím obchodují.

A ještě jsem Vám našla zde stránku, kde to máte všechno docela dobře vysvětlené, stačí si trochu poklikat a číst co kde říkají. Ono bude také záležet na ryzosti toho stříbra. Sama mám doma stříbrnné lžičky, které kdysi dávno přivezla maminka z dovolené v Soči a kde je prodávali jako zlaté ;). Byly jenom pozlacené, ale pod tím je alespoň to pravé stříbro a tenkrát tam byly opravdu levné, když si je kupovali chudí lidé od nás.

figurek*
hodnocení

0x

asi ne. Já si myslím že se jedná o bílou mosaz. Říkalo se jí Alpaka.

jabraka*

Také to považuji za alpaku,příbory se dříve z alpaky dělaly.

snek65*
hodnocení

Velmi děkuji všem za názory...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]