Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz - všiml jsem si, že instalatéři nám v novostavbě použili tyto hadičky a navíc, jak vidím, jsou přímo ve zdi. Kolega mi tvrdí, že se dávno nepoužívají ani na WC. Je to skutečně tak? Firma mi přišla solidní, s letitou praxí..
EDIT: Tak je to nerezem opletené.
Ve zdi nemaj co dělat a mmch. tyhle hadičky dost často/ rády praskají, neni od věci je po 10 letech měnit preventivně.. Nejlíp předělat do klasiky...
Nejčastěji praská "čína" při montáži zkroucená do vrtule
Takto to vypadá, prý je to nerez, pokud je to rozdíl.. Asi jsem to přehnal, vypadá to, že na konci je nějaký silikon..
Hadičky jsou v nerezi, ve zdi jsou našroubované nejspíše v nástěnkách. Slušná firma dává před hadičky obvykle uzavírací roháček.Na druhou stranu pokud ten roháček chcete po pár letech zavřít,nepodaří se a páčka vám zůstane v ruce a stejně zastavujete hlavní přívod
To neni ve zdi, hadička je našroubovaná na kraji zdi do hrdla. Nerez, zkroucené nejsou.
Dávají se před hadici roháčky (uzávěr), smysl viz předřečník. Pokud jsou, tak je třeba minimálně jednou za rok s nima zahýbat, jinak zarostou a pak nejdou zavřít. Někdy jim teče ucpávka... Celkově smysl až tak nemají a asi je lepší jednodušší systém bez zbytečností (jen nejde uzavřít hadička samostatně = jednodušší výměna...) Vzhledem k ceně vody není od věci mít na vstupu vody automatický uzávěr pokud hadička/ něco jiného rupne (a jako naschvál to rupne po odchodu na víc dní a nezavření vody )
Občas to praská. Tyhle patří k těm lepším, ca 10 let by měly být v pohodě starší je vhodné vyměnit bez ohledu na to jak zvenku vypadají (nerez je jen oplet, těsní guma uvnitř a ta časem křehne)
Trubka nebo nerez vlnovec je lepší řešení... Můžeš zkusit tyhle jim hodit na hlavu ať dají vlnovec (nebudeš muset platit dvoje ale jen ty nové...)
Vidím to také tak, že hadička je zašroubována do nástěnky ve zdi. Já osbně dávám uzavírací kohoutek, aby bylo možné uzavřít jednotlivý přívod bez vypouštění vody z okruhu. Vloni jsem u dřezu a umyvadla, kde hrozí zaplavení dřevěných podlah osadil nerezové vlnovcové hadičky a doufám, že mám nadosmrti vystaráno. Kolegovi kdysi tato hadička u WC praskla a přízemí kompletně vytopené- dřevěné podlahy, futra, dveře, zdi,... sice pojištěný, ale ty starosti.
Díky, a je to opravdu problém, když jsou tyto hadičky u bojleru? Jeden instalatér mi tvrdí, že se tam dávno tyto nepoužívají..
má smysl to reklamomovat, protože je to prasácky odfušováno, ať tam dají prodloužení aby to čučelo ze zdi a k tomu vlnovce. Pak si to vyvměníš bez sekání a malování...a kdyby remcali tak ať ti předvedou jak se to mění bez poškození omítky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.