Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatický ventil-instalace

Od: mikrocip® odpovědí: 7 změna:

Prosím jaký automatický ventil dát pro automatické otevírání přívodu do bojleru po dosažení určité teploty,abych nemusel otevírat páčkou? Děkuji.

doplněno 28.09.20 13:59:

Aby se sám otevíral po dosažení určité teploty a zase sám uzavřel při poklesu teploty.

doplněno 28.09.20 19:18:

Aby se ventil sám otvíral a pouštěl teplou vodu do bojleru a já to nemusel dělat ručně kulovým ventilem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jestli tazatel nemyslí termostatický ventil pro vstup otopné vody do kombinovaného bojleru

doplněno 28.09.20 19:03:

pokud je to tak tak se dá použít něco takového

kamna.astranet.cz/...

a hlavice

kamna.astranet.cz/...

Pokud bojlerový okruh nemá samostatní čerpadlo,stačí termoventil s touhle hlavicí.Kdysi východní němci vyráběli ventily MERTIK

Díky za připomenutí- já si vzpomněl na tento ventil / ale už je to cca 35 roků/ , ale nemohl jsem si vzpomenout na název- jednoduchý, ale naprosto funční.

hodnocení

2x

Tedy máš kombinovaný bojler, napojený na topení a ohříváš vodu kotlem? Rozumím tomu správně? Pak by stačil dát na odbočku nějaký třícestný ventil, který při poklesu teploty přepne topení do bojleru a po natopení přeone zase zpátky na topení.

Třeba takovýto ventil a k tomu patřičný pohon. Samozřejmě existuje mnoho podobných věcí, nejen tohle.

hodnocení

0x
O co vlastně jde? Jaký ventil, jakou páčkou?
Asi něco řízený termostatem.
Ovšem vůbec mě není jasný, proč to chceš dělat? Jaký to má mít význam, či účel?

ccc*
hodnocení

0x

To z něj chceš dělat topení?*nevi*

Nepleteš si jabka s hruškama?

Nemáš na mysli spíš bezpečnostní ventil? *vezen*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]