Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrcadlo s led páskem

Od: rotorod® odpovědí: 14 změna:

dobrý den

přemýšlím si nechat vyrobit zrcadlo s nalepeným led páskem zezadu (něco jako zde). Máte to někdo doma? jak to svítí v praxi? Nebo je prostě lepší zdrcadlo s ledkou vepředu? (něco jako zde). Anebo klasika světlo nad zrcadlem? toto ale moc nechci, mě osobně se líbí to světlo schované za zrcadlem, ale nevím jak to svítí v praxi, nikde jsem to neviděl.

děkuji tedy těm, kteří to mají, viděli, a mohou k tomu něco říct, případně dodat fotku. díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

monkey
hodnocení

2x

Osvětlení vzadu (kolem zrcadla, nasvícená zeď) - především jen na efekt.

Osvětlení vepředu - perfektně přímo nasvítí objekt (tvář) před zrcadlem.

Osvětlení nad zrcadlem - ani omylem nenadhradí přímé nasvícení, ale určitě je dobré ho mít, nasvítí umyvadlo (ruce).

Doporučuji tedy osvětlení nad zrcadlem (běžné použití, např. mytí rukou) + přímé nasvícení vepředu přes zrcadlo (především péče o obličej).

hodnocení

Takže dívat se po zrcadlech kde jsou ledky zakomponovány zepředu zrcadla, je to nejlepši, jo
re4zon
Jen doplnim, ze osvetleni nad zrcadlem spolehlive nahradi osvetleni v zrcadle (dokonce je lepsi, protoze vam nesviti do obliceje), ale musi byt poradne, ne ty bludicky, co se bezne prodavaji. Ja si ho udelal sam - 3 bodovky v polici nasmerovane do zrcadla - protoze jsem nic rozumne sviticiho a vypadajiciho za normalni cenu nesehnal, a sviti to jak cert. Z led pasku by to slo taky, ale ne kazdemu se chce kutit.
monkey

Osvětlení vepředu není na běžné používání úplně vhodné, opravdu svítí do očí, ale pro nasvícení obličeje je perfektní, jen pak uvitíte i to, co vidět ani nechcete. :) Ideálně tedy mít osvětlení nad zrcadlem + vepředu v zrcadle. Pokud není možnost mít obojí, pak bych zvolil pouze nad zrcadlem. Osvětlení v zrcadle je lepší zářivkové, pokud se tedy ještě dělají. A zapínání na mávnutí před senzorem.

hodnocení

re4zon:

mohl bych poprosit jako inspiraci foto toho zrcadla s rámem a bodovkami, co jste si udělal? taky něco takového bych chtěl. děkuji

re4zon
Zrcadlo mam zapustene v obkladu, 100*120. Normalne jsem vzal polici Lack z ikey, skrz ni zapustil tri bodovky, cele to nasrouboval nad zrcadlo a pripojil na privod, ktery jsem mel nad zrcadlem pripraveny. Spinane je to vypinacem na zdi stejne jako ostatni svetla. Fotit to nebudu, nic ze sveho bytu verejne nevystavuju. Jen upozornuju, ze pokud budete kutit s elektrinou a navic v koupelne, nechte si to aspon zkontrolovat od elektrikare.

kepler*
hodnocení

0x

Mám to doma, dá se koupit páska se zdrojem složená z různě barevných LED a je k tomu dálkové ovládání. Dělá to různé efekty, může měnit barvy podsvícení apod. Mám to zezadu kolem obrazu na zdi a vzadu za TV. Světlo ale není příliš silné. Pokud chceš osvětlení před zrcadlem, mnohem lepší jsou malé reflektory nad zrcadlem.

hodnocení

Mohu taky poprosit foto jak to vypada za tim obrazem? Napojeno to mate přímo do zásuvky? Nebo nějaké trafo?
kepler*

Vlastní foto nemám, ale vypadá to stejně dobře, jako na těch vašich obrázcích, Funkce výhradně dekorativní. Připojeno do zásuvky přes adaptér dodávaný s LED páskami.

re4zon
Tohle se da udelat naprosto jednoduse. Jedina podminka je privod za tim zrcadlem /obrazem, at neni videt kabel. Privod nejlip spinany normalnim nastennym vypinacem. Za ram se pak schova trafo, na bok se da pridelat soumrakovy spinac, cokoliv si vymyslite. Do zasuvky to jde taky, ale uz nekudy vede kabel.

berger*
hodnocení

0x

Mám něco podobného. V podstatě je to jen disajnovka,pro efekt. V praxi to zapínám pouze v noci,když jdu na záchod,ať mě normální světlo úplně neprobudí...

hodnocení

mohu poprosit nějaké foto?

hodnocení

0x

Ty designovky na efekt hezky vypadají ale pořádně se před zrcadlem neoholíte, protože svítí na zeď. Mám světlo integrované v zrcadle a to zářivkové. Měním jen trubice. U Ledek se vyhazuje celé světlo, když je porucha v předřadníku, který pak nejde sehnat.

hodnocení

To měníte jak často? Date prosim tip co mate za zrcadlo? Nebo foto
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]