Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parotěska pod rychlou pěnu?

Od: rak

dobrý den, plánuji stříkanou pěnu pro izolaci podkroví.

zajímalo by mě, zdali pod ni na krokve mám dát parotěsku.. Pěna je prý je dyfůzní..a pokud tam tám parotěsku..budu mít v pokroví foliák...

je nutná aby tam tedy byla?

nebo jak by jste to řešili vy?

díky moc za info

sbazar.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Záleží na technologickom postupe výrobcu a projektantovi.
Pokiaľ má pena otvorenú štruktúru, tak vodné pary ňou prestupujúce z teplého prostredia v zime skondenzujú na vonkajšej časti, budú dopovať krov vodou (a tvoriť výborné prostredie pre plesne, drevokazné huby a hmyz), cyklickým zamŕzaním vody bude degradovať aj samotná pena, nehovoriac o znížení samotných tepelneizolačných vlastností materiálu.
Vetrá sa oknami, vzduchotechnikou, prípadne rekuperáciou. Ak chcete vyrovnávať (akumulovať) vlhkosť, musíte to robiť masou vhodného materiálu umiestnenom v prostredí bez teplotného gradientu - masívne nelakované drevené prvky, hlinené omietky, atď.

jabraka*
hodnocení

1x

Dívám se na věc logicky.Jaký účel parotěska má splnit?Zabránit přístupu vlhkého vzduchu do izolační vrstvy,aby při teplotě ,při níž by došlo ke kondenzaci par,(rosnému bodu)nezvlhla izolace a ztratila izolační schopnost.

Takže - parotěska musí přijít na pěnu zevnitř!Pak zakrýt obložením.Musí být dokonale zatěsněná.Já bych to řešil asi tak,že bych použil na zakrytí pěny sádrokarton,,pod nímž by byla parotěska.

JABRAKA

ingjirimares*
hodnocení

0x

Šel bych na to tak, že bych kontaktoval odborníky, co mají pořádné webové stránky a nespoléhal bych na inzeráty na bazoši nabízející pochybnou kvalitu. Nehledě na to, že dotyční neumí ani poiřádně česky. Polyuretanové stříkané pěny jsou dvojí kvality a to měkká s otevřenou strukturou a tvrdá s uzavřenou strukturou. Tvrdá pěna je vodotěsná. Jsem přesvědčen, že tato kvalita je dostatečná pro aplikaci bez dodatečné parotěsné zábrany. S měkkou PUR pěnou to bude tak napůl. To znamená rizikovější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]