Nejste přihlášen/a.
zdravim,
dostal jsem motorovou pilu Hecht Oregon z druhe ruky.
Pred tydnem prestala rezat - nemazala retez, jelikoz jsem si nevsiml, ze dosel olej (utahovala retez).
Koupil jsem tedy dnes olej a doplnil jej, ale po nastartovani nedrzela otacky, dusila se zejmena pri zatezi, vubec nebyla schopna rezat (retez se zastavoval ve dreve). Vymenil jsem benzin, vycistil svicku (byla trosku spalena ale jinak se mi zdala ok) a najednou se to zlepsilo otazky drzi, drevo reze, ale jen cca 2 minuty - pote zase spadne do modu, kdy ma tendence se dusit a retez vubec nechce tahnout a to ani bez rezani... Nekdy ji musim vyturovat aby se trochu rozjela, ale hned zase spadne do modu, kdy se dusi a retez nechce tahnout. Navic jsem si vsiml, ze kdyz spadne do onoho modu, retez se pomalinku pohybuje dopredu i pri volnobehu, aniz bych neco mackal. Kdyz ji vypnu a zase hned nastartuji, opet jede cca 2 minuty v pohode nez se zacne dusit, a takto porad dokola.
Co s tim, krome odvezeni do servisu?
diky moc
V jakém stavu je vzduchový filtr? A filtr paliva, upevněn na konci hadičky v nádrži? Není ucpané "odvzdušnění- přivzdušňovaní" nádržky s benzínem? ....kdyz spadne do onoho modu, retez se pomalinku pohybuje dopredu i pri volnobehu, aniz bych neco mackal ...to taky dělá, když dochází benzín, tedy chudší směs, zvyšují se mírně otáčky. Hledal bych závadu v přivzdušňování, následně filtr paliva...když je pila z druhé ruky.
dekuji za nazory, rozhodl jsem se, ze koupim novy palivovy filt a svicku a vymenim je, uvidim, jak to dopadne. pripadne zkusim postelovat karbec. Vzduchovy filtr je v pohode. Jinak v predchozim postu jsem poslal link na video, snad to vam pomuze k lepsi identifikaci ala nejake dalis tipy? dekuji
Zaměř se na přívod paliva, (hlavně trysky v karburátoru zalepený biosložkama), pak na přisávání falešného vzduchu (např. přes gufera na klice).
Může na tom být spousta práce, lovení co tam přesně blbne... Vzhledem k ceně novýho Hechta je lepší tohle rovnou zahodit a vzít novou, aspoň to bude v záruce...
Když nemaže, tak to jde nouzově řešit namáčením-protočením řetězu v misce (radši plastový než plechový . Obvykle je strený náhon čerpadla = nový čerpadlo, zase drahá oprava "na chvilku", náhon je plastový tak se zase rychle ožvejká...
Ještě lepší je úplně jiná pila... Na zahradu z levných dobrých např. Dolmarka PS35C (napínák lepší klasika boční na dva šrouby) Aktuálně za 5,5 k a pokud to nezlikviduje blb tak vydrží "furt" Nebo přihodit na 8k za 420 SC, která má už klasickou konstrukci profi pily a snese i profi nasazení v probírkách..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.