Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,myčka Whirlpool,měsíc po záruce,občas hodí chybu F 15 a zablokuje se. Nedaří se mi najít,co tento kod znamená,nejvyšší jsem našel F14,u vyšších je napsáno "na dotaz v servisu". Myčku jsem rozházel,vše se zdá v pořádku,napouští,vypouští,topí... Když ji vydoluji z linky,naskočí a jede,proto si myslím,že ji nahodí otřesy při manipulaci. Podezírám čidlo pod sítkem,myslím si,že to je hladinový snímač a senzor zakalení. Otázka - ví někdo,co znamená F15? A může to být tím snímačem?
Tak dnes mail ze servisu od slavco31 - F15 je problém s cirkulačním anebo vypouštěcím čerpadlem. A je to ve shodě s tipem Rusofila,fajn,v neděli to znovu rozháži po kuchyni a uvidíme...
Zdravím, neživí mne to, jen to půlce ulice a půlce vesnice na chalupě spravuju. A tak předávám dál to nač jsem narazil při těchle eskapádách.To víte, servisáci vesměs montérky s puky, ale zato kapsy vymačkané od rukou, jak je tam cpou, čest vyjímkám s všeobjímající radou "tovíte, to ste si, paninko, měla koupit něco lepčího". Ještě mi napadlo - vycvakal jste konektory od čidel, pročistil a něčím nakonzervoval? To semtam provádí rozličné voloviny, spoj konektor - plošňáky (čidel, říd. jednotky, elektromagnetů) není moc stabilní a má v tom divném prostoru snahu oxidovat. Byť to tak nevypadá, ale něco aerosolu tam provozem proniká. Jak je míčule stará?
Tak myčka aktuálně jede,nevím o tom,že bych při rozborce a sborce něco opravil. Po složení fungovala,jen na konci hlásila F2. Pod ní a ve vaně sucho,zatřepal jsem plovákem a jede. Tip od Slavco31 - servis na dotaz neodpověděl. Rusofil - zajímavé čtení,ale na whirlpoolku to nepasuje a čerpadla normálně jedou.... Dělá si ten stroj ze mně srandu...
Nakonec jsem na webu v angličtině našel, co F15 je. Bohužel, je to na nic. Jedná se o chybu virtuálního senzoru, česky, čidla které ve skutečnosti není. Jako přirovnání bych použil řidiče, který jede v autě a uchází mu kolo. Řidič pozná, že je něco špatně i když na kole žádný senzor není.
Řídící jednotka myčky rozpozná, že je něco špatně a vyhodí chybu F15. V mém případě šlo o oběhové čerpadlo, kde ložisko osy čerpadla bylo už s velkou vůlí a rotor asi narážel na stěnu čerpadla. (čerpadlo se ještě točilo). Chyba F15 byla nejdřív jen občas, postupně však pokaždé, s tím, jak se poškození čerpadla zvětšovalo.
Dlouho jsem zkoušel kde co vyčistit, vše marné. Až servis pomohl, naštěstí v záruce. Čerpadlo odešlo po půl roce, což mě děsí a mám obavy, aby se problém neopakoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.