Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrácení desky fermacell E25

Od: tony* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

montuji suchou podlahu s krocejovou izolaci isover T-P

Chci se zeptat, jestli jde podlahová sádrovláknitá deska Fermacell E25 (1500x500x25) mm zkratit a udelat z ní desku 1000x500x25 aby byla polodrážka jako original, nejak mi to spatně vyšlo u konce a potřebuji to nejak zachranit, nechci davat na podlahu vedle sebe dva rovne konce bez polodrazky

dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
Ppolodrazka se snad dá vyrobit hoblíkem nebo horní frezou

hodnocení

0x
Pripravujem sa na niečo obdobné. Fermacell sa dá opracovávať ako drevené doskové materiály (akurát je z toho väčší bordel). Ak máte hornú frézku prípadne mafla, nastavil by som hĺbku rezu podľa továrenskej polodrážky a po doske pojazdil rez vedľa rezu. Hornou frézkou by to malo ísť na čisto. Maflom asi vytvoríte sériu drážok. Prebytočný materiál vylámte a zabrúste do čista. Ak uberiete moc, môžte použiť sadrový tmel. Dtto na pretmelenie hotového spoja.
Čistá teória, čaká ma to až v ďaľšej päťročnici. :) Dajte vedieť, ako ste dopadli.
tony*
hodnocení

Tak jsem to udelal maflem, nastavil 50mm sirku rezu,drazku hloubku 12mm. Po urezani jsem to vylamal sroubovakem, ty desky jdou tam nejak prilepene, ale slo to.

Stacil jeden rez a odletelo to po celej sirke po zapaceni srobovakom?
tony*
hodnocení

Ano jeden rez, ale nejel jsem presne doprostred, nechtel jsem narusit tu druhou spodni desku rezem, sroubovakem jsem to vyklepaval-vypacil, jednou se urval vetvi kus jindy mensi, ale radsi opartne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]