Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklý závit v plastovém nástěnném kolenu

Od: lk odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, dělali jsme novou koupelnu a zhruba po 2 měsících mě začla protékat voda kolem vodovodní baterie. Při demontáži jsem zjistil, že je prasklý závit na plastovém nástěnném kolenu. Chci se zeptat jestli se to dá nějak opravit (třeba tekutým kovem...) nebo budu muset bourat? Děkuji za odpověďi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vysekat, vypajet, opravit. V nastennem kolenu je jeste zality v plastu mosazny zavit. Muze prasknout pokud to moc utahnete a nebo napakujete konopim. Na zavit Loctite snurka, teflon, ne konopi. Zalit lepidlem, nejakym kovem...tezko.

berger*
hodnocení

1x

Asi bych byl smířený s bouráním a navařením nového kolena. Ale předtím bych něco zkusil. Existuje Siseal,tekuté těsněni. Používá se místo teflonu a loctitu. Ještě jsem to nezkoušel,používám loctite šňůru,ale u sebe doma bych to testnul...*nevi*

Problém je že klasické tekuté těsnění nedostanete do praskliny kam potřebujete

hodnocení

1x
Ten Siesal by mohl fungovat, záleží jak je to prasklé.
Na těsnění zavitu uz nic jiného nepoužívám, je jistota. Delal jsem kotelnu a kdyz začne nekde po natlakovani kapat a kdyz to je na druhe straně zapajene, tak je to radost.
Jistota to ale není, ale než bourat novou koupelnu...

fugass*
hodnocení

0x
Seženete různá lepidla ale výsledek...? Zejména když vypnou vodu a po zapnutí jdou do potrubí tlakové rázy se může stát cokoliv. Ale zkuste lepidlo na závity. Voda si ale najde cestu všude možně a za závit nevidíte. Vysekal bych to a přivařil novou nástěnku.

hodnocení

0x

Opravit se to dá,ale bez zaručeného výsledku ( prasklinu vybrousit, pak zalepit 2složkovým lepidlem,přebrousit a projet závitníkem.) Vysekání a výměna je spolehlivější metoda se zaručeným výsledkem

lk
hodnocení

Moc děkuji za rady, myslel jsem si to, že budu muset bourat.

ccc*
hodnocení

0x

Tohle se nelepí, ale seká, a pak navaří nový kus. Proč bys to jenom flikoval? *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]