Nejste přihlášen/a.
3x
Začátek topné sezony je určen vyhláškou č.194/2007 Sb., která stanovuje datum začátku topné sezony na 1. září. Druhou podmínkou je odpovídající průměr venkovní teploty. Ta musí být dva po sobě následující dny nižší než +13°C a přitom podle předpovědi nelze očekávat následující den výrazné oteplení. Teprve za splnění i této druhé podmínky začne váš dodavatel tepla teplo pouštět do vašich radiátorů.
Průměrná denní teplota se vypočítá takto: Zjistí se teplota v 7,00, 14,00 a 21,00, večerní teplota se počítá dvakrát. Hodnoty se sečtou, výsledek se vydělí čtyřmi.
1x
Myslím že začnou topit v momentě, kdy bude venkovní teplota asi týden kolem 12 stupňů. To je někde psané v nějaké vyhlášce. Hledat to nebudu, tohle si nějak pamatuji z dřívějška. Ale také jsem už zkusmo zatopila, abych viděla jestli nebudu muset dopouštět vodu a odvzdušňovat, abych byla připravená. Ale u nás, v Poděbradech u Labe, i když je venku kolem 5 stupňů, zatím uvnitř pořád 21 stupňů. Ale zima letos může přijít rychle.
0x
Mám plynový kotel, automat na termostat, topí, když dosáhne nastavených teplot![]()
Pokud máš dálkové topení, existuje předpis, který mluví o průměrných denních teplotách, při kterých se začíná topit. Jelikož se mě to netýká, neznám ho. Ale ty si ho najdi a zjisti si, zda dodavatel tepla netopí oprávněně nebo vás tzv. "šidí".
@miso: Netuším, proč volat správce. Pokud sousedům topení topí, pak snad. Ale jinak se obracet jen na dodavatele tepla.
0x
Nicméně to není směroplatný, jak říkala Máňa. Dálkové topení má svá pravidla. A včera ještě topná sezóna dle těchto pravidel nezačala. Dnes už to pravděpodobně bude..a zítra určitě (skoro určitě).
Co jsem slyšel, tak většina z tepláren mluvila o pondělí jako o začátku vytápění.
Ale vyhláška připouští i jiné možnosti, a může být i nějaká dohoda mezi spotřebitelem a dodavatelem tepla. U tazatele asi nebyla.
No, u nás na jihu Prahy topí Mělník víceméně odpadním teplem.Oni nám ho rádi prodají, jak to jen jde ..![]()
Martine, ona ta vyhláška říká, kdy teplárna musí topit. Neříká, kdy nesmí. Ona vyhláška také říká, jaké musí být minimální teploty ve vytápěných objektech a těch bez dodávky někdy nelze dosáhnout. Proto není špatně, pokud zatopí dřív. To kalendářní omezení je asi jen kvůli technickým odstávkám technologií.
. Prosím lidi co topí na horách krbem dřevem apod zbytečně psáti,zajímá mne jak je to v činžácích,cihláčcích v této oblasti. Díky moc. V poslednim patře nejsem a odvzdušněno mám už tejden.
0x
A Vy nemáte v tom domě nějakého správce? Co by Vám bylo platné, kdyby Vám odpověděl někdo, kdo bydlí třeba ve vedlejším domě, že u nich se už topí? Ledaže byste se tam přestěhoval. Musíte to zjistit ve Vašem domě a u toho, kdo ovládá centrální topení ve Vašem domě. Jedině ten Vám opdoví, kdy začne topit u Vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.