Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vyměnit staré jističe bez kompletní předělání elektřiny?

Od: ptera odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chci se pustit do rekonstrukce, ale protože elektřina je už v domě v mědi a zásuvky apod. vše vyhovuje, nechci předělávat elektřinu. Nicméně chlapík ze stavební firmy mi řekl, že jističe (na fotce) určitě nelze přemístit, což jsem původně chtěl, protože ty kabely nelze nastavovat, a všechny rozvody by se musely předělat. Pokud je to tak, lze je alespoň nahradit něčím modernějším? Protože tohle - v hlavní chodbě - je dost nehezké.

Díky moc

Lze vyměnit staré jističe bez kompletní předělání elektřiny?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

elima.cz/...Vsechno jde. Dejte tam rozvodnici na 36modulu, kabely budou mit smotane rezervy pod Premix deskou. Pro sikovneho elektrikare to nebude problem napojit. Urcite nemusite predelavat celou elektroinstalaci, pokud je v cu.

36 modulů? Má tam hlavní vypínač, stykač, jističe a pokud má vše v mědi, tak určitě by měl doplnit proudové chrániče, pokud by přešel na TN-S, tak ať nekupuje rozvaděče 2x.

Víc pozic je lepší dobudoucna.

hodnocení

3x

No už jsem viděl podstatně horší provedení rozvaděčů - a to paradoxně i v truhlárnách, kde bych se bál přinejmenším toho, že to komplet shoří.

Je ale fakt, že bakelitové jističe nejsou výkřikem poslední techniky (nicméně fungují ) stejně tak stykače bez krytování nejsou to pravé ořechové.

Pokud jde jen o estetično - udělal bych na to skříňku.

Pokud chcete investovat víc, je možné pochopitelně vyměnit celý panel za novou rozvodnou skříň včetně jističů a stykačů.

jabraka*
hodnocení

0x

V panelákovém bytě to už mám přemontováno dávno.Ovšem stejně mi v tom hodně pomáhal syn - elektrikář.Amatérsky seto dělat nedá.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna jističe

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]