Nejste přihlášen/a.
Čau,
potřeboval bych radu, chci přidělat v kuchyni na zeď desku (cca půl metru nad linkou), abych tam mohl položit mikrovlnku z důvodu málo místa na kuchyňské lince. Vrtání nepřipadá v úvahu, jelikož v tom místě vedou ve zdi kabely a jinde to bohužel nejde. Stačilo by na železné nosníky tekuté hřebíky na zeď? Máte s tím někdo zkušenost, jestli drží? Moje myšlenka je, buď přilepit kovové nosníky tímto lepidlem na zeď a pak na ně přivrtat desku, nebo desku s další svislou (pravý úhel) přilepit přímo na zeď. Nebo jestli máte někdo jiný nápad, rád si nechám poradit. Díky
Ja mám takhle přidělanou digestoř.
Koupil sem závitovou tyč, tu nařezal na potřebnou výšku, 4 matky,4 podložku.
Navrtal skříňku a digestoř, přišrouboval a hotovo.
Jo, a ať není vydět závit,tak sem na každou nasunul pvc vodovodní trubku a oblepil samolepécí tapetou
Místo digestoře,dřevěnou desku a na ní miro. postavit
Jo ta pvc tubka vymezuje výšku, takže sem nemusel požít další matičky
A ty nožky (závěsy) jsou 4
Dobré řešení, jenže to by mu taky omezovalo prostor na lince, kterého má málo. To si už může tu MW postavit rovnou na kuchyňskou desku.
Ale tazatel to tak chce, teda co sem pochopil
"chci přidělat v kuchyni na zeď desku (cca půl metru nad linkou)",
No fuj. Takhle na prasáka. Na závitovou tyč jsi měl dát válcové pouzdro neboli závitovou spojku, prostě trubku se závitem uvnitř, a do něj zápustný imbus šroub do zahloubené díry v lince nebo aspoň vraťák.
Ale jinak nápad skvělý.
Tak je prava, že dnešní lamino je dost řidina, ale než ten svorník durch korunovaný maticí mezi hrníčky tak bych tam dal závrtnou matici, pro jistotu podlepenou PVAC, nebo lépe PUR lepidlem.
Takto se spojují třeba kostry čalouněného nábytku, kde je podstatně vyšší zátěž, než je plechová MW trouba
Tím myslím třeba něco takového
Digestor na netopierich nôžkach, kto z Vás to má 17 rokov doma? Ja už mám za ten čas tretí digestor. Niekto aj tretiu manželku.
Juraja nám ešte prezradí, že v trubkách sú zabudované silentbloky, aby sa hluk z digestoru nešíril konštrukciami a bude jasné, prečo ho má jeho žena rada.
Třeba já, no a co?
Prosím, jak velký hluk, dělá přišroubovaná digestoř k umakartovému jádru a jaký k dřevěné skříňce?
Jinak, ano je to druhý digestoř za 17 let a nic sem neměnil, co je na tom divného?
a co vám vůbec do mojí manželky?
@miso
mužete mi vysvětlit jak se přenáší hluk třeba u těchto zabudovaných digestoří?
@juraja Klídek, my všichni víme, jak jsi to měl nejlíp udělat, protože na to máme náhled a odstup. Ne jako ty, který ses s tím drbal
U mě jde o deformaci povoláním. Když jsem se na konci socíku učil na truhláře, náš mistr, starý praktik, nás častoval moudry, které jsme jako 14 letí puboši nepobírali, ale jejichž význam ve mě stále rezonuje. Třeba : Truhlařina je o detailu a nábytek je věc, která slouží dlouho. Pekař, když připálí housky, tak druhý den udělá nové, lepší. Ty, když něco odflákneš, budeš se na to koukat dlouho a nejen ty, ale i jiní pak budou říkat, který čuně to takhle vyrobilo.
No a dívat se na takovou čuňárnu 17 let - no sorry, to bych fakt nedal, samozřejmě nejvíc košer by bylo předělat tu skříňku nad odsavačem, nebo tam aspoň dát blendu, ten detail nad kachlíky je dost síla.
Doporučoval bych nožičky a zapřít o linku. Váhově by to sice lepidlo udržet mělo, problém je že konzolka bude namáhaná na páku a nejspíš se vždycky vytrhne i s kusem malty .
Ono to s tím lepením nemusí být až taková blbost. MW je dost těžká, takže by to potřebovalo vyšší nosnost. Čím je nosnost lepeného spoje ovlivněna, krom kvality lepidla? Přece lepenou plochou! Takže přilepit na zeď větší čtverec vhodného materiálu (ne dřevotřísky, ve které vruty moc nedrží) o dostatečné tloušťce a konzoly navrtat až do ní. Lepidlo by mělo mít i funkci tmelu, aby se dorovnaly nerovnosti zdi.Zeď by měla být oškrábaná od malby, možná osekaná i od omítky, pokud není cementová. Nesmí se to drolit, jinak všechno spadne.
Lepidlo to udrží. Oceľové nosníky tiež. Odchlípne sa to aj s kusom omietky či dlaždičkami.
Buď lokalizujte káble a vŕtajte okolo nich, prípadne tam dajte o niečo vyššiu nástennú skrinku s jednou-dvomi policami navyše, ktorú budete môcť ukotviť vyššie mimo ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.