Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava kliky cervik

Od: sisak4 odpovědí: 5 změna:

Zdravím,obyčejná klika já jsem chlap,tj ostuda,ale stejně měl jsem dojem že mi červík vypadnul,ale u jine kliky tam vubec není a drží to nechápu,nezná někdo proč? Pokud ne,budu muset jit koupit cervik na konec Prahy do OBI :)

Oprava kliky cervik
Oprava kliky cervik #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Červíky je podstatně lepší kupovat v železářství, nebo ideálně v prodejně spojovacího materiálu, OBI, Baumax atd mají ceny jaky by ty šruby byly ze zlata.

V každém případě kupujte červíky se špičkou a na imbus.

Co se týče té kliky - ona původně taky v tom štítu držela, je vidět, že má zápich na segerovku, jenže tu už někdo vyrval. Ale i ta segerovka se dá koupit právě v tom spojovacím materiálu, pak sundat štít, nasadit kliku, na ni segerovku a je to

hodnocení

0x

Těch červíků je několi tlouštěk. Mívají ho v každém železářství. Jestli se vám nechce přes celé město. najtěte krátký šroubek, který tam bude pasovat. Červíka, toho silnějšího koupíte, až tam budete mít cestu.

fugass*
hodnocení

0x
Někdy jsou kliky vyrobeny tak, že jdou fest nasadit a někdy zlehka. Je to odlitek...nic superpřesného. Dejte šroubek a je klid. Červík až budete mít cestu kolem železářství.

hodnocení

0x
Druhá kľučka drží o krycí plech. Je tam segrovka, ktorá primárne zaisťuje (prídavnú) pružinu ukrytú pod tým plechom. Pre dlhodobé zaistenie kľučky to nie je dostatočné ako ste sa už mohli presvedčiť.
Červíky kúpite v každom železiarstve alebo obchode so spoj.materiálom. Po Prahe je ich niekoľko. Prípadne si ich vyrobte odpílením skrutky a zarezaním drážky pre plochý skrutkovač.
Tú segrovku kúpte tiež.

hodnocení

0x

Někdy drží obě kliky přes zajišťovací podložku na štítku a volný je jen 4hran mezi oběma klikama takže červík nemusí být ani na jedné straně. Nebo jsou systémy s červíkem v čele kliky .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]