Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nastěhoval jsem se do garsonky, ve které je jedno okno a to přes celou stěnu (2,4 m). Jsem sám chlap, tak potřebuji poradit, jakou konzoli mám koupit, abych na ni mohl pověsit záclonu a zatahovací závěs na noc. Vůbec se v tom neorientuji.
Za radu díky všem, zejména hospodyňkám.
Když jsem měl firmu INTERIERY a pomáhal hospodyňkám s ůdržbou jejich domácností,často se vyskytovala práce se záclonami.Dokonce i u jednoho velkého podniku jsme instalovali závěsy nad okny.
Jeden problém se vyskytuječasto.Jak daleko od okna záclona bude?Jakou použít konzoli?někdy je právě díky oknům z plastu jen minimální prostor nad okny.Nejoblíbenější je záclonová tyč,kovová či dřevěná,provlečená závěsným okem.To může být přišroubováno na stropě,pak je volba vzdálenosti od okna jednoduchá,nebo na stěně,tam je vzdálenost záclony dána délkou držáku.Pokud by se mělo radit,pak je nutno znát možnosti bytu,minimálně foto.
JABRAKA
Hospodyňky vědí prd. Konzolí je na e-shopech mraky, stačí si vybrat. Jsou k dispozici dřevěné i kovové, s různými typy zavěšení záclon i závěsů. Na záclony i na závěsy zároveň budeš potřebovat dvoutyčové konzole, nejlépe s přivrtáním do zdi. Buď ale připraven, že za koupi textilu budeš ještě muset dost připlatit za jejich ušití, tam by se hospodyňka se šicím strojem dost hodila.
Jan-zadnou zaclonu,a zaves uz vubec-prach,sundavat-prat-povesit ,zbytecna prace,zaluzie a pro dekoraci staci kratke zaclony,to okno je preci delene-ne v celku,na kazdy dil tyčku kousek zaclony-daji se koupit již hotove .
Ano je potřeba občas záclony a závěsy sundat a vyprat to je přirozené.Vyperete a máte čisto.Bohužel žaluzie do pračky nedáte.
Na žaluzich se prach drží daleko více.A pokud má někdo žaluzie v celém domě tak musí pravidelně otírat žaluzijku za žaluzijkou.A to je strašná práce a zdlouhavá.Jak se to pravidelně nedělá tak pak už to nevyčistí nikdo,
Sundat záclony z 2,5 m širokého okna mi trvá cca 3 minuty - vyprat - mokré pověsit za cca 4 minuty. Jak jednoduché. Vyčistit jednou za rok žaluzie - pakárna na celé dopoledne.
Mimochodem - ty Vámi uváděné krátké záclony pro dekoraci se prát nemusí ?
Nedovedu si představit okna bez záclon. To bych si připadala jak na výstavě a bez žádného soukromí. To si může dovolit jen kdo bydlí v domě s velkou zahradou kolem. Mám i dekorativní závěsy i žaluzie a není problém záclony + závěsy při mytí oken sundat, vyprat, pověsit a rovněž otřít zaprášené žaluzie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.