Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pár dní zpět se mi stala nepříjemná situace - jedno ráno jsem našel pod WC kaluži vody tak jsem si řikal že asi jeden ze spolubydlících tam něco vylil když byl opilý nebo ho někdo ucpal a při snaze spláchnout přetekl, co jsem koukal voda byla zase v normální hladině a čistá tak jsem to neřešil a kaluž vysušil, když jsem později téhož dne šel na WC a poté jsem spláchl tak hladina začala stoupat a začala protékat okolo uchycení WC na zemi v tu chvíli jsem myslel že mi rupnou nervy a když jsem WC ohlédl zblízka zjistil jsem že na jedné straně je prasklý u šroubu který byl zrazavělý... no což koupil jsem na své náklady novou WC mísu s tím že jsem nevěděl jestli má právo toto pronajímatel (majitel) řešit a opravit na své náklady a mám zkušenost s tím že když jsem si stěžoval na špatně fungují kotel opravy jsem se dočkal až za několik měsíců. A bych se tedy dostal k mému dosavadnímu problému i po té co jsem vyměnil WC tak když spláchnu hladina stoupne a začne protékat podél uchycení WC. Nedalo mi to tak jsem mísu opět sundal a našel jsem jen trubku plnou kapaliny s nejvíce pravděpodobněji odpadem od někoho dalšího nejspíše z horních bytů protože není způsob jak bych to tam já v tu chvíli dostal... tak jsem to ten den nechal být a dojel si koupit proštuchovací lano/pero a s tím že to proštouchnu a bude klid ale aby toho nebylo ještě víc, dojedu domů jdu to vyčistit a nejde to, tou hlavní trubkou na kterou se napojuje WC se nedostanu hlouběji více jak 50cm a narazím na něco tvrdého jako by tam byla zeď tipoval jsem jestli tam náhodou není koleno tak jsem tam tím rachtal jak to jen šlo jelikož je to docela pružné a přes všelijakou snahu vůbec nic. Jsem z toho už zoufalý a vůbec nevím jak teď postupovat, instalatéra se mi volat nechce jelikož jsem už teď do toho investoval ze svého a nemyslím si že bych dokázal ucpat WC takovým způsobem že by ani trochu neodtékalo. Nevíte někdo jak dále postupovat? Lze toto už řešit s majitelem bytu který mi ho pronajímá nebo s tím nic nezmůžu a budu si muset zaplatit instalatéra?
Předem děkuji za rady a omlouvám se za delší příspěvek.
s majitelem a rovnou i s někým kdo má ve správě dům (SVJ,BD), protože stoupačky nepatří k bytu ale k domu. Jak radí kolega určitě co nejdřív. Nedělal někdo nad váma třeba rekonstrukci či tak něco? U nás se stalo že soused na náma cosi kutil na WC (vrtačka, bourací kladivo,...), večer jsme měli WC a vanu plnou hov... odpadní vody týpek prej že mu tam nic nespadlo, tak se volal předseda SVJ, ten zařídil nějakou firmu, nakonec museli dojet hasiči, natlakovali odpadní potrubí, rana jak z děla, a voda odtekla
nakonec soused kápl božskou pod argumentama hasičů, spadl mu tam kus zdiva
Dobře díky za radu nevěděl jsem jestli to pravé ještě stále řešit sám nebo už na tohle zavolat majitele, pokud vím tak tu zde nějaké úpravy nebo rekonstrukci nedělal jen ty teď nedávno byli nějaké vnější renovace jako natření parapetů a tak ale ničem dalším nevím. Prostě z ničeho nic jednoho dne prostě přestala odtékat voda a už fakt nevím co s tím.. a osobně si na splachování věci co do WC nepatří dávám velký pozor jelikož vím jakou to udělalo neplechu když jsem bydlel ještě v rodinném domě. Tak snad se to co nejdříve vyřeší být bez WC je dost nepříjemné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.