Nejste přihlášen/a.
já bych radil použít opravnou stěrku na beton. Je sice dražší než cementová malta, ale drží vodorovně i svisle jak hluchej dveře.
S těmi vertikálními prasklinami asi budete mít trochu problém. Pomohlo by ulít na zídku plus minus deset centimetrů silný věnec s nějakým armováním. Ale ty praskliny jsou přiživované tepelnou dilatací. Časem se vynoří zas a zas.
Díry srovnat cementovou maltou (beton vám na tom držet nebude) a pak na celou zídku použít nějaký vkusný obklad. Třeba něco takového. Žádné kamínky, žádnou umělinu.
Já bych to nalepil klasicky na cement a vyspárovat cementem, smíchaným se štukovým pískem v poměru 1 : 1 (rozuměj pouze štukový písek, ne štuk s vápnem) a pro lepší přilnavost přidat k tomu trochu červeného, haldového písku. Mám to od starého zedníka a je to léty prověřené. Sám jsem tak spároval žulu a drží to už přes 30let. Pro venkovní použití lepidlům nevěřím. Ale je to jen můj názor.
Ještě prosím dotaz.
Na ten sokl bych chtěl nějakým způsbem ukotvit dřevěné sloupky 60cm vysoké (kulatiny průměr cca 10cm).
Nechci je přímo na ten beton, ale chtěl bych je pár centimetrů nad ať nehnije. Ale jde mi o to aby na sloupku nebyla videt žádná patka, prostě jakoby dreveny sloupek vyčníval z toho soklu
Na sokl pak bych chtěl vysypat kačírek vetší frakce
Děkuji za tipy a rady
re4zon
jo vidíte, taková blbost a že mě to nenapdlo
No doufám,že tím vrtáním se sloupek nerozštípne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.