Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace beton. soklu(zidky)

Od: ok® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, prosím vás o radu jak postupovat při rekonstrukci zídky.
Chtěl bych na zidku vylít trochu betonové směsi, nebo lepidla a do něj vtlačit okrasné malé kamínky(jakoby betonový koberec), nevim co bude levnější, ale myslím si že právě ten beton. potěr s kamínky.
Je nutné do toho potěru vložit dráty na zpevnění aby to nepraskalo? Jaká výška potěru by byla ideální té vrstvy? Časem bych chtěl na zidku primontovat minisloupky které by sloužily jako dekorace.
Děkuji za rady popřípadě jiné tipy.

Renovace beton. soklu(zidky)
Renovace beton. soklu(zidky) #2
Renovace beton. soklu(zidky) #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

já bych radil použít opravnou stěrku na beton. Je sice dražší než cementová malta, ale drží vodorovně i svisle jak hluchej dveře.

epicentrumhome.cz/...

S těmi vertikálními prasklinami asi budete mít trochu problém. Pomohlo by ulít na zídku plus minus deset centimetrů silný věnec s nějakým armováním. Ale ty praskliny jsou přiživované tepelnou dilatací. Časem se vynoří zas a zas.

krtek6
hodnocení

0x

Zadělat díry betonem...srovnat lepidlem..a natáhnout fasádní mozaikou

hodnocení

0x

Díry srovnat cementovou maltou (beton vám na tom držet nebude) a pak na celou zídku použít nějaký vkusný obklad. Třeba něco takového. Žádné kamínky, žádnou umělinu.

krtek6

a proč by tam jako ten beton nedržel...

Tak si to zkus, lepené flastry betonem moc nedrží, zvlášť nastojato.

ok®
hodnocení

ferax

čím ten obkladobý kámen lepit? Nějakým špecl lepidlem nebo klasika lepidlem na obklady?

Já bych to nalepil klasicky na cement a vyspárovat cementem, smíchaným se štukovým pískem v poměru 1 : 1 (rozuměj pouze štukový písek, ne štuk s vápnem) a pro lepší přilnavost přidat k tomu trochu červeného, haldového písku. Mám to od starého zedníka a je to léty prověřené. Sám jsem tak spároval žulu a drží to už přes 30let. Pro venkovní použití lepidlům nevěřím. Ale je to jen můj názor.

ok®
hodnocení

Ještě prosím dotaz.

Na ten sokl bych chtěl nějakým způsbem ukotvit dřevěné sloupky 60cm vysoké (kulatiny průměr cca 10cm).

Nechci je přímo na ten beton, ale chtěl bych je pár centimetrů nad ať nehnije. Ale jde mi o to aby na sloupku nebyla videt žádná patka, prostě jakoby dreveny sloupek vyčníval z toho soklu

Na sokl pak bych chtěl vysypat kačírek vetší frakce

Děkuji za tipy a rady

Renovace beton. soklu(zidky) #4
re4zon
Jestli nema byt videt patka, tak jednoduse navrtat do soklu diry, vlozit roxor nebo zavitovku na chemickou kotvu, v kulatine vyvrtat otvor aspon do pulky stredem a na roxor nasunout, pripadne prilepit. Kdyz bude roxor hodne silny, vydrzi to i kdyz si na to nekdo sedne.
ok®
hodnocení

re4zon

jo vidíte, taková blbost a že mě to nenapdlo:-D

No doufám,že tím vrtáním se sloupek nerozštípne *nevi*

re4zon
Drevo se vrtanim urcite nerozstipne. Zaklad je ostry vrtak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]