Zdravím. Chystám se opravit venkovní zeď. Nevím ale jestli obouchat na cihlu i to bílé nahoře. Je to křivé, nejde podle toho držet rovinu. Do toho železného profilu mám v plánu zalepit flexi lepidlem pruhy z ytongu. Všechno napenetroval a natáhnout jadrovkou omítkou do roviny. Pak asi lepidlo a perlinka a nakonec stuk. Co vy na to? Mám to obouchat, nebo na tom bude držet ta jadrova omítka?
Už zase.Jadrová omítka se hází ,nenatahuje. Pokud ohodite a srovnáte jádrovou pak rovnou vnejsi stuk a bez penetraci.Lepidlo,perlinka a penetraci nejsou vůbec třeba.C drží nechat být,co nedrží odstranit.Jako penetraci před jádrovou vše "napenetrovat" vodou-ostříkat z hadice.Toť vše. Ještě postřeh, když se ve vnějším prostředí jandová pěkně zatočí rajblikem,fartačem...(PUR nebo dřevěné hladitko) není potřeba štukovat.
Omítka mizí jeden pytel za druhým, ale nějak to jde. Házím házím, po zatuhnuti natahuji. Až budu mít relativní rovinu, celé to pretahnu jemnou jadrovkou, ztočím to celé a můžu to vymalovat. No, jsem amatér, ale nevzdávám se.
To že jste amatér neřešte.jsou i "profíci" respektive vyučení zedníci co toto neumí. takže -.měli jsme "Dortíčka" vyučenýv oboru,navíc kecat uměl dobře,měl se dvěma učni 3 ročníku ohodit jednu místnost stodoly (3 stěny beze stropu) já s kolegou jsme za ten čas ohodili druhou mnístnost s klenbou pak ještě půlku průčelí,zadní a jednu boční celou,a to jsme si ještě stavěli lešení...
hrubá je hrubá...to se neřeší...nic co by škrablák nespravil...podle fotky dobrej výkon...ano u hrubé padá jeden pytel na druhým...asi 1/3 z toho pytle vždycky najdete na zemi
berger*
Omítka mizí jeden pytel za druhým - to na to kupujete hotovou omítku? Pro příště možná zvažte - čtvrt kubíku žlutého písku u nás asi 160kč,pět pytlů unimalty asi za čtyři kila. Kolik Vás stála ta pytlovaná?
Míchačka není, takže 25 kg pytel za 73,- (někdy mají slevu na 45,-, dnes teda zrovna ne). Co spadne, použiji a znovu namicham. Časem se stříška protáhne, takže pršet na to nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.