Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
řeším odvětrání koupelny a kuchyně a nemůžu se rozhodnout, co je lepší řešení. Jde vlastně o dva dotazy: Trasa odvětrání a kondenzac. Přiložený obrázek by měl snad obsahovat všechny potřebné informace. Ve všech místnostech bude SDK podhled, snížení o cca 25-30cm.
Severní místnost bude kuchyň. Zde je nakreslená digestoř, tu bude nejsnažší odvést do pohledu, tam koleno či flexi roura a pak vodorovně podhledem skrz zeď (60cm CP). Je potřeba u takovéhle trasy řešit odvod kondenzátu? Vodorovná část je lepší řešit trubkou nebo flexi rourou?
Místnost kde je naznačená koupelna s WC je potřeba taky odvětrat. Místnost sousedí s nepoužívaným komínem, ten má jeden velký průduch 50x50cm. Nejsem v posledním patře, takže k hlavě komína to je cca 6 metrů (1 patro+půda). Komínem chci vést ještě odkouření kondenzačního kotle. Místa tam pro to je dost, ale souběh odvětrání a odkouření určitě není správně. Nahoře by se musel zajistit nějaký odstup aby mi do odvětrání nešly spaliny. Vhledem k tomu, že to je daleko, tak stejně budu muset použít radiální ventilátor(a tím pádem tam udělat nějaký inspekční otvor?), tak skoro přemýšlím, jestli to neposlat podhledem skrz kuchyň vedle té digestoře a na fasádě mít dvě mřížky. Kam v tomhle případě umístit odvod kondenzátu? Jaká cesta vám přijde lepší a snažší?
Situace je taková, že se to seběhlo hrozně naráz a podhled mi budou dělat za cca 2-3 týdny, takže nemám moc času. Hledám tedy něco co bude rychleji hotové i za cenu o něco vyšší ceny. Na druhou stranu to chci vyřešit "dobře" s ohledem na budoucnost, aby mi pak nekapalo z digestoře nebo nevlhnul strop v koupelně. Díky
Odtah z kuchyne bych resil pevnym plastovym potrubim, ktere bude spadovane smerem na fasadu. Svisly kus potrubi do digestore bez kondenz. kusu. Koupelnu a wc lze vyresit stejne jako kuchyn, spadovat potrubi v podhledu na fasadu. Prijde mi jednodussi nez davat do komina. tam by musel byt kondenzaci sifon napojeny na kanalizaci, t kus kondenz. a ukonceni na strese, plus upevneni potrubi v komine...Komin bych nechal pro odtah kotle.
A nepoteče mi pak kondenzát a tuky/mastnota po fasádě?
Netušim kolik toho bude kondenzovat(a jestli), když to vlastně skoro celé povede "v teple"
Tuky se zachycuji na kovovem filtru na digestori, kondenzovat to bude na konci potrubi. Vyvedl bych trubku s mrizkou 2cm pred fasadu a pripadny kondenzat nepotece po fasade.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.