Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchyň není až k rohu - bude to ošklivé?

Od: spetr* odpovědí: 14 změna:

V bytě (2+kk) tento tvar kuchyně: vseprovasdum.cz/...

Byt budeme rekonstruovat na pronájem, protože se stěhujeme do většího. Chtěl jsem vzít kuchyni z IKEI, ale oni mají rozměry skříněk jenom násobky 20 cm. Takže u linky bude chybět asi 15 cm k rohu kuchyně.

Myslíte si, že to bude vypadat špatně? Neřešil jste někdo nějaký podobný problém - jak jste vyřešili?

Kuchyň není až k rohu - bude to ošklivé?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Máme to takto doma. Kdysi tam byla stěna s kořenkami, pak jsme ji dali pryč a není tam nic. Nikdo o ničem neví, naopak, mně osobně to připadá lepší.

hodnocení

4x

Být Vámi, nechám to být. Nájemník jistě nějak projeví vlastní fantazii a místo vhodně využije. Já bych si do takového místa pořídila třeba něco z "drátěného programu" a podle množství světla tam umístila květináčky s nějakými převislými květinami. Z obytného prostoru by na ně byl pěkný pohled. Nebo bych tam chtěla mít lištu na chňapky a utěrky. Do vlastní kuchyňské skříňky přišroubovanou, na cizí jen připevněnou nějakými přísavkami.

re4zon
hodnocení

3x
Udelal bych si ze stejneho materialu sikme policky na tu krajni skrinku. Desku bych riznul taky sikmo azk roh steny. Tim zmizi ostry roh a jeste to bude vypadat slusne.

hodnocení

2x
Osobně bych to vyřešil naprosto jednoduše.
Sehnal truhláře a nechal udělat kuchyň na míru. Na peníze to vyjde víceméně stejně, možná o malinko dráž, ale kvalitou o několik koňských délek před Ikeou.
Kdysi jsem se v jednom podobném velkoobchodě ptal na kuchyň, víceméně z dlouhé chvíle, neb jsem už od začátku věděl, že si tam nic nekoupím a na stejný problém, neb ke zdi chybělo asi 20 cm, jsem dostal odpověď, dejte si tam kytku.

Řešení ideální, ale opravdu bych chtěl vidět šikovného truhláře, který to udělá za stejnou cenu a v nějakém rozumném termínu.

re4zon
Presne tak, o "malinko draz" to opravdu nebude. Bud to bude o hodne draz, nebo jen o malo lepsi. Ona ikea za ty penize ma dost slusne kuchyne, naprosto nesrovnatelne s "podobnymi retezci". Variabilita je jedina nevyhoda.
krtek6

záleží na použitých materiálech a tom co si vymyslíte...může to být za 20tis ja za 150

Přesně tak Ikea je co se týče kvality kuchyní na tom docela slušně za ty peníze poměr cena výkon.Na truhláře v dnešní době vytíženosti řemeslníků bude čekat "10 let" a pak to ještě pořádně zacvakáte. Ale to je nechci pomlouvat že jsou drazí ale oni se na ty ceny velkých nábytkářských společností prostě nedostanou.

spetr*
hodnocení

Známý truhlář mi řekl, že za cenu IKEA kuchyně (bez spotřebičů samozřejmě) nenakoupí ani materiál..

Kdybych zařizoval byt pro sebe na bydlení, určitě bych si to u truhláře udělat nechal. Ale kdoví co v tom bytě bude za nájemníky a co z kuchyně po pár letech zbyde...

krtek6

chtěl bych vidět řemeslníka, kterej by kdy nepoužil větu "za to nenakoupím ani materiál" to je takový klišé až to bolí*smich2*...na tohle vždycky odpovídám...že to, že on to neumí za ty peníze nakoupit, neznamená, že to nejde...

Jedna věc jsou materiály, druhá věc je ruční práce - zaměření, výroba, montáž. Nikdo nebude dělat charitu. IKEA to seká automatizovaně ve velkých sériích. Investovali do toho na začátku a časem se to vrací. Žádný truhlář se principielně nemůže dostat na srovnatelnou cenu.

mtan
hodnocení

2x
Nebude to ošklivé. Horší by bylo, kdyby skříňka, kterou přiděláte navíc, abyste vyplnil těch 15 cm přečuhovala byť jen o pár milimetrů přes roh do prostoru. Nebo kdybyste naprosto přesně netrefil dekor a strukturu folie desek (třeba když necháte zvlášť přidělat od truhláře). To by bylo hnusné a plno lidí tu druhou variantu takto má... To už je lepší místo nevyužít a nechat prázdné.

hodnocení

2x

Vůbec bych to neřešila, nemyslím si, že to bude vypadat blbě.

kepler*
hodnocení

1x

Spíš bych tu kuchyňskou linku posunul směrem ke koupelně a tak bych trochu snížil nevyužitý prostor. Na opačné straně by se vám hodil prostůrek pro neviditelné úložiště smetáků, tyčových vysavačů apod, který nemusí být tak hlunoký. Takových prostůrek není nikdy dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]