Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utěsnění skla ke dřevu

Od: jarroslav odpovědí: 6 změna:

Drnčí mně sklo u okna a tím dochází i k úniku tepla z místnosti.Existuje nějaký tekutý přípravek, kterým by se dalo spáru mezi sklem a dřevem utěsnit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Chtělo by to nákres,možností je více.Nejlépe silikon z tuby.

JB

hodnocení

1x

Tak předpokládám, že když jste truhlář, vyráběl jste okna, tak Vám snad musí být jasné, že pokud je použit sklenářský tmel a okno drnčí, je jediné ,,košer´´ řešení - vysekat a vyškrábat tmel, vyndat sklo a znovu správně zatmelit. Zalévání čímkoliv je spíš zoufalý pokus s pochybným výsledkem

hodnocení

0x
Nejjednodušší asi opravdu bude silikon, po nanesení jarovou vodu a stěrkou udělat hezkou fázu.
Ale kdyby se to vidělo, třeba by se poradilo lépe. Ona když není ve dřevě udělaná pro silikon drážka nebo fáza, moc jí tam nezůstane a je to skoro k ničemu.
jarroslav
hodnocení

Jde o starší okna, kde je sklo zatmeleno sklenářským tmelem, tak, jak se to kdysi běžně dělalo. Tmel drží. Chtělo by to něco řidšího a zalít spáru z druhé strany. Nějaký materiál, který by následně ztuhl a choval se jako silikon. Samotný silikon z tuby je hustý a nezatekl by. Udělat dodatečně fázku pro silikon si nedovedu představit. Jsem bývalý truhlář a okna jsem vyráběl.

jarroslav
hodnocení

jarroslav

dnes 18:41

Jde o starší okna, kde je sklo zatmeleno sklenářským tmelem, tak, jak se to kdysi běžně dělalo. Tmel drží. Chtělo by to něco řidšího a zalít spáru z druhé strany. Nějaký materiál, který by následně ztuhl a choval se jako silikon. Samotný silikon z tuby je hustý a nezatekl by. Udělat dodatečně fázku pro silikon si nedovedu představit. Jsem bývalý truhlář a okna jsem vyráběl.

jabraka*
hodnocení

0x

Aby sklo nedrnčelo,mohlo by stačit zaklepnout do spárky dřevěné klínky,třeba ze sirky.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]