Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zesvětlit tmavou lazuru

Od: newbie* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, koupili jsme chalupu,kde je krásná kuch. linka z masivu,ale bohužel mořená na tmavozeleno.Díky tomu je i místnost hodně tmavá.Chtěla bych ty dvířka nějak přetřít,zesvětlit,aby byla zachována i kresba dřeva.absolutně netuším,co na ní je použito za nátěr,ale byla zakázkově vyráběna cca v r.1997.Ještě mě jako řešení napadla Provence patina...

Děkuji moc

Pavla

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud má zůstat zachována kresba dřeva a jen to zesvětlit, tak to tě nepotěším. To prostě nejde.
Nezbude, nežli dvířka obrousit na čisté dřevo a znovu namořit a nalakovat. Ovšem, pokud se jedná o nějaký rámečkový dvířka s výplní, je to víceméně předem prohraný boj.
Plochy uděláš v pohodě, problém, takřka neřešitelný nastane ve vnitřních rozích. Tam se ničím pořádně nedostaneš a musíš tu tmavou barvu sundat až na čistý dřevo.
Když si spočítáš čas, práci, materiál, vyjdou tě nový dvířka možná i levněji.
newbie*
hodnocení

No,já si to myslela...každopádně děkuju za odpověď..

Čirou náhodou, fotka by náhodou nebyla?
newbie*
17.09.20 19:06
hodnocení

Zkusím

jabraka*
hodnocení

0x

Já byh myslel efektivně.Použiol bych samolepicí tapetu se světlým dekorem.Jsou dnes tak dokonalé,že se z dálky nerozeznají od dřeva.Šlo by jít i dál a plochy polepit dekorací s květinami nebo jiným světlým romantickým dekorem.Provedl jsem řadu takových úprav a hospodyně byly nadšeny.

JABRAKA

Na rovný dvířka budiž. Amatér a laik by to mohl zkousnout. Ovšem pokud se jedná o rámečkový dvířka, tak je tapeta absolutní nesmysl.
newbie*
hodnocení

Jj, jsou rámečkové...asi je zkusím opatinovat,taky by to mohlo jít...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]