Nejste přihlášen/a.
Špatně jsem vyměřil délku stěnu v kuchyni a teď mi vychází, že mi bude o ca 1 - 2 cm "přečuhovat" kuchyňská linka.
Potřeboval bych nějak zvýšit tloušťku zdi (označeno šipknou na obrázku) o asi 1 - 2 cm. Zeď je z Ytongu.
Napadlo mě, jestli je možné dát na tu stěnu třeba sádrokartonovou desku, abych zvětšil tloušťku. Jde to nebo se ten sádrokarton musí vždycky upevňovat na takovou tu kovovou konstrukci?
Případně máte nějakou lepší radu, jak tu zeď o 1-2 cm zlustit?
Doporučuji nalepit SDK desku, buď klasika, nebo zelenou (RBI), podle požadavku na odolnost vůči vlhkosti.
Lepení lepidlem "RIFIX nebo PERLFIX", já jako sádrokartonář raději pracuji s RIGIPSem, ale Kanuf je také dobrý.
SDK desky mají tloušťku 9,5mm, 12,5mm, 15mm, 18mm případně 25mm. Klasika je 12,5mm + cca 5mm lepidla na hřeben - stačí bodově 0-1/3-2/3-3/3, tak to bude držet až dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.