Zdravim, chci se zeptat, zda nemate nejake tipy ma prani za nizkyych teplot - 15 °C a 20 °C. Prosim, pokud me nekdo chce přesvědčovat, ze pradlo se v techto teplotách nevypere, tak proto tu nejsem. Obycejna trika ci teplaky na doma atd. bych ve studene vode klidne vyprala, spodni pradlo uz ne. Vetsina pracich gelu (perwoll) je použitelných od teploty 20 °C, jeste jsem nezkousela, ale pujdu do toho. Pracka ma ovsem i funkci Colours 15 pro zachovani barev, kde pry pere stejne na 15 °C jako pri 40 °C, ale uplne nemuzu najit praci prostredel, na kterem by takto nizka teplota byla uvedena. Nemate prosim tipy ci rady ohledne studeneho prani a pouzitych prostredku? Diky.moc!
Taky nechápu, ale to jsou většinou šetřílci energie, kteří za ušetřené peníze koupí novou pračku nebo trpí fakt, že z nerozpuštěných zbytků prášku je kouše oblečení
No, hlavně, aby to aspoň trochu pralo - musí se nasadit ostřejší chemie.
olfuna
Máte pravdu, chtela.jsem vyzkouset "ekonomictejsi a levnejsi" prani, nicmene kdyz jsem naplnila pracku (trickama) a pridala gel, zjistila jsem, ze programy na 15 a 20 stupnu perou o pul hodiny dele. Takze to setreni energie uplne nechapu. Zustavam tedy u nejpouzivanejsi 30, popr. 40 a na lozni pradlo 60.. Na 95 jen dezinfikuji pracku.
Podle mne nemá cenu vymýšlet harakiri se studeným praním. Kombinace vhodného pracího prostředku (bílé/barevné/jemné) a třicítky je k prádlu naprosto dostatečně šetrná a zároveň účinná. Stejně většinou pračky ohřívají na trošičku nižší hodnoty. A vhodnější je prací prášek proti gelu(mimo funkčního prádla, kde jsou samozřejmě gely). Dále bych doporučil místo aviváže obyčejný ocet.
Peru v gelu co je zrovna v akci, dnes Persil 5l/199kč, předtím Pervol a Ariel, na tak nízké teploty peru pouze manželova motorkářská trika, není špinavé ale je lehce spocené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.