Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Rád bych se zeptal, co dělat, když mi z kohoutku protéká voda v tom místě, kde je filtr - takové to malé sítko.
Děje se to i u toho, co jsem našel v bytě, kam jsem se nastěhoval, i když jsem si tam dal filtr na vodu s vlastním sítkem. Voda buď prská, nepatrně (jemné nitky vody), nebo, když snížim přívod vody odkapává, tak nevim, jak to řešit.
Díky, Vítek.
Nepíšete, jaký je to kohout a asi jsem přesně nepochopil, kde Vám to kape.
Jestli je klasický, pomůže jednoduchá výměna kuželky, případně jen samotného těsnění, což je sice levnější, ale za tu práci to nestojí (a není jistota, že to nepoteče někde jinde). Pokud je to pákový kohout, je oprava (výměna kartuše) složitější a jestli s tím nemáte zkušenost, tak se do toho sám nepouštějte.
Jo, tak jestli Vám to teče kolem perlátoru, tah ho odšroubujte (někdy to jde špatně, bývá zarostlý vodním kamenem), zajděte s ním do prodejny instalatérských potřeb (třeba i do obchodního řetězce) a poptejte se tam po novém. Je jich víc druhů, proto je dobré mít ten původní s sebou. Důkladně očistěte závit na raménku kohotu a nový perlátor tam našroubujte Utahujte jen rukou!
Kupte si nový perlátor, buď s vnějším závitem nebo vnitřním, ale rozměry závitu si předem zjistěte podle vašeho ramínka...perlátor se skládá z více dílů, i když je sítko čisté, bývá ucpaný plastový díl, takové vyšší plastové sítko...ten jen tak nevyčistíte, tady jako příklad složení. A pak dochází k tomu, že voda nejde perlátorem, ale stříká tam, kde nemá...většinou bočními otvory, pokud tam jsou...záleží na konstrukci perlátoru
to už tu budeme fakt odpovídat na takové triviální otázky? Co by to tak asi mohlo být?. Buď je to těsnění nebo perlátor...
Bohužel to jsou lidi, co mermo mocí to chtěji dělat, ale nerozuměj tomu. Zkrátka plno odborníků a pak sháněji odborníky, co to zaně dají dohromady, protože chtěli na odbornících ušetřit. Takový mám nejraději. Zvlášť to po nich dávat dohromady. Naposled dva sifony - úplně ucpaný krtkem. Ale dávala to tam podle návodu. Jen tam postupně nasypala 2 flašky. Ale podle návodu. Hojně v poradnách doporučovaný.
sorry. bydlim v bytě, kde je moc podnětů, který nechci vnímat a nemůžu se přestěhovat, poněvadž na to nemám schopnost, takže mi nechtěné podněty berou pozornost a nesoustředim se.
Koupil jsem nový perlátor a všechno fajn.
jo, cejtim že ten druhej komentář nebyl na mě. chápu.
každopádně, udělat chybu se stane, i u vcelku jednoduchejch věcí, protože je jich tady moc a člověk to nevidí.
přečtěte si složení potravin, pak zjistíte, že nejíte vypěstované jídlo, ale umělou hmotu dost často a to ať vám kdokoliv cokoliv tvrdí, tak máte pochybnost, jestli vůbec jsme ještě lidi, nebo nějaké "polo stroje"..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.