Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolehlivý bezdrátový zvonek

Od: juelen odpovědí: 18 změna:
Má někdo zkušenosti s opravdu dobrým bezdrátovým zvonkem? Nemyslím tím videa a všelijaké bejkarny,ale aby spolehlivě fungoval. Klidně i dražší díky za rady

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Baterka A23 na 12V v elektrobocku vydrží rok až 1 a 1/2 roku dle četnosti zvonění úplně vpohodě. Za mě spokojenost. Rozhodně bych nekupoval laciný zvonek a pak ho vylepšoval zdrojem k tlačítku...

hodnocení

2x

ELEKTROBOCK CZ výrobek.

doplněno 15.09.20 18:33:

elektrobock.cz/...

katalog

elektrobock.cz/...

doplněno 15.09.20 18:34:

Hlavní výhoda je mimojiné i signalizační LED, že tlačítko funguje při zvonění a IP 65 voděodolnost, takže klidně můžou na déšť na plot.

re4zon
hodnocení

0x
Spolehlive mi fungoval i obyc z lidlu, problem je s bateriemi. Jak se ochladi, nedej boze zacne mrznout, jdou rychle do kopru. Takze jedine s napajenim venkovni jednotky ze site, ale musite tam mit privod..
juelen
hodnocení

No a na ten jsme právě zapomeli a není a nejsou i nějaký dražší zvonky okolo třeba 2.000 které to mají trochu vyladene ty baterie? Co jsem slyšel tak někomu ty zvonky blbnuly že zvonily i samy od sebe a tak

Baterie lithiové do venkovních teplot existují (-30°C až +60°C), ale cena jednoho článku začíná zpravidla na 130 Kč. Kdysi se kupovaly do zrcadlovek - foťáků.

pet32
hodnocení

0x

Máme, už pár let, baterie se měnila jednou.

doplněno 15.09.20 18:39:

Úplně obyčejný, značku nevím. Jak píšete, že zvoní jen tak, to budou ty dávané do zásuvky, když se zapne elektrika, tak to samo zazvoní.

juelen
15.09.20 18:31
hodnocení

Jakej?

hodnocení

0x

Trochu se svezu s otazkou. Mam namontovany rozvadecovy zvonek, ktery opravdu nejde slyset. Koukal jsem, ze electrobock ma univerzalni vysilac pod klasicky vypinac, ktery by tak sel nakombinovat.

elektrobock.cz/...

Neni lepsi reseni, popripadne levnejsi (aliexpress)?

Dekuji

hodnocení

0x
Ozkoušen tento bezdrátový a hlavně bezbateriérový: gme.cz/...

Co znamená, že je tlačítko (čtu v návodu v odkazu) samonapájecí? Ten vysílač musí být něčím napájen. Solár nevidím.

Když vidím velký zdvih toho tlačítka, napadá mě nějaký mechanismus, který při stlačení vyrobí tu trošku potřebné energie. Případně piezo?
Vevnitř je opravdu "udělátko", které při stisknutí vyvine elektrický impuls a vyšle signál vnitřní jednotce, která je v zásuvce. Funguje spolehlivě.

Na piezo? Že by nabilo nějaký supercapacitor a z toho by šel krátkodobě vysílač? To se mi líbí! :)

Ano, piezo...

Technika se pořád vylepšuje. ALE - pamatuji si piezo zapalovače hořáků u plynových sporáků a životnost nebyla moc dobrá. Rok nebo dva. Piezo krystal se musí mechanicky namáhat a pevnost krystalu se asi časem naruší.

hodnocení

0x
Včera jsem objednal bezdrátový zvonek z Lidlu, tak na jaře dám vědět, jak přežil zimu *smich*

Měl jsem z LIDL postupně dva. Duplicitní zvonek od vrat na zahradu. Postupně během tří let se zmenšoval dosah. Údajně se zhoršuje rezonanční VF obvod. Zkrátka není děláno do venkovních podmínek. Stále fungoval, jen dosah signálu byl už méně jak 5 metrů, pak jsem zvonky vyhodil.

hodnocení

0x
Spolehlivý bezdrátový zvonek poznáte podle toho, že v tlačítku je baterie 12V. 3V baterie apd nemá dostatečný výkon. Baterie nám vydrží min rok a i v zimě zvonek funguje dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]