Nejste přihlášen/a.
Kašli na recenze, ty většinou píšou ti kterým pojišťovna neuznala něco co je podle pojistných podmínek ve výluce. Je to stejné jako u pojištění aut - jeden na tu pojišťovnu nadává, druhej ji chválí.
Obrať se na nějakého zkušeného nezávislého pojišťováka, ten bude mít s pojišťovnama zkušenosti a může ti vysvětlit pojmy a význam jednotlivých rizik. Osobně klientům často doporučuji ČPP z prostého důvodu - klient se nemusí rozhodovat která rizika ano a která ne, varianty se liší jen výší limitů na jednotlivá rizika.
Jo, a pojištění bytu je něco jiného jak pojištění domácnosti !
ja mam treba barak a domacnost pojisteny u kooperativy, kdyz mi vytekla mycka penize sem mel do dvou pracovnich dnu na ucte ( a o dost vic nez sem cekal ) , kdyz tady uvalil blesk a neco pohorelo tak stacilo jen od revizaka vyjadreni ze to a tamto kleklo a penize opet bez jakychkoliv vymluv na ucte
idealne si najit nekoho kdo dela pro vice pojistoven , hlavne tomu musi rozumet ( ne jak tady ctu od "pojistovaka", nastesti byvaleho, ze pojistka je zbytecna a mas setrit ) , ten ti poradi ktera pojistovna je na co dobra, udela ti par navrhu, doladite co je treba a je vyreseno
Několik let jsem v pojišťovnictví pracoval a dnes můžu směle prohlásit, že nejlepší pojistkou je vytvářet si finanční rezervu. Do pojišťovny cpeš peníze, které později můžeš, ale nemusíš využít (pak jsou nenávratně ztraceny). Pojišťovny mají spousty výluk a kliček a dělají všechno proto, aby ti nemusely vyplatit pojistné krytí. V nejhorším případě, když nemáš šanci si finanční rezervu vytvořit, je pořád lepší vzít si nějakou výhodnou půjčku a škodu takto napravit.
Když vyhoří, nebo nedejbůh způsobí vyhoření souseda, tak bude potřebovat opravdu hodně velkou rezervu nebo půjčku.
s takovym nazorem se teda divim ze nekolik let , takovy pojistovak to musi byt teda poklad, pojistka neni investice, to je proste pojistka, takze je automaticky ze platis a idealne kdyz se nic nestane, to ze pojistovny maji spousty vyluk je jasne, jenze ty vyluky si clovek muze zjistit u uzavirani smlouvy
Náš byt.dům (pojistku uzavíralo za nás SVJ) je pojištěn u Kooperativy a ta poskytuje slevu na pojištění domácnosti všem vlastníkům bytů, kteří o pojištění domácnosti u ní projeví zájem. Syn je v jiném byt.domě, který mají jako SVJ pojištěn u Allianz a tam jim poskytují slevu na pojištění domácnosti také. Já bych oslovila nejdříve pojišťovnu, u které je pojištěn bytový dům, aby poslali nabídku (a připomeňte slevu, o té vám řekne někdo z výboru SVJ, který o pojistce ví, ale pojišťovna by ji měla "poznat" podle adres a popisného čísla domu také. A můžete obeslat i jiné pojiš´tovny, kam uvedete parametry a částky, které vám ta "domovní" pojišťovna pošle, abyste byla schopna porovnat, jestli vám dají výhodnější nabídku. Takto jsme to řešili my.
Jen mít po ruce schopného pojišťováka a mít ho proklepnutého, že udělá pojistku, která bude z těch nejvýhodnějších pro zákazníka. Já ho po ruce nemám, takže když jsem něco potřebovala, tak jsem obeslala s přesně definovanou poptávkou více pojišťoven. Pak věnovat čas podmínkám pojištění a hlavně výkukám, pojišťovny je nemají stejné, nutno srovnávat. Osobně mám zkušenost s pojišťovacím makléřem, který nám udělal pojistku na bytový dům a za pár let, když jsme se rozhodli pojistku přehodnotit sami, bez makléře, tak jsme nakonec začali platit o 38% méně. Samozřejmě ne na úkor pojistné ochrany, rámec ochrany jsme měli ještě lepší než u původní...
Recenze opravdu mohou být stesky neúspěšných. Nezapomeňte na připojištění odpovědnosti, které řeší škody, které členové domácnosti způsobí druhým /někoho vytopíte, někoho poškodíte při jízdě na kole apod. Mám AXU /s asistencí / a když jsem ztratil klíče od bytu a v sobotu večer zavolal na asistenční službu pojišťovny, skutečně za půl hodiny přijel zámečník a byt mi otevřel. Zdarma. Takže spíš než recenze hledejte podmínky a ceny různých pojišťoven.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.