Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka na domácnost

Od: tynali* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den prosím poraďte nějakou dobrou pojišťovnu.Chtela bych si pojistit byt(domácnost).Recenze na několik pojišťoven co jsem koukala jsou víc než nepříznivé.Mate někdo dobrou zkušenost s nějakou pojišťovnou kde jste pojištění.Děkuji za případné odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kašli na recenze, ty většinou píšou ti kterým pojišťovna neuznala něco co je podle pojistných podmínek ve výluce. Je to stejné jako u pojištění aut - jeden na tu pojišťovnu nadává, druhej ji chválí.

Obrať se na nějakého zkušeného nezávislého pojišťováka, ten bude mít s pojišťovnama zkušenosti a může ti vysvětlit pojmy a význam jednotlivých rizik. Osobně klientům často doporučuji ČPP z prostého důvodu - klient se nemusí rozhodovat která rizika ano a která ne, varianty se liší jen výší limitů na jednotlivá rizika.

Jo, a pojištění bytu je něco jiného jak pojištění domácnosti !

jurajjuraj*
hodnocení

3x

ja mam treba barak a domacnost pojisteny u kooperativy, kdyz mi vytekla mycka penize sem mel do dvou pracovnich dnu na ucte ( a o dost vic nez sem cekal ) , kdyz tady uvalil blesk a neco pohorelo tak stacilo jen od revizaka vyjadreni ze to a tamto kleklo a penize opet bez jakychkoliv vymluv na ucte

idealne si najit nekoho kdo dela pro vice pojistoven , hlavne tomu musi rozumet ( ne jak tady ctu od "pojistovaka", nastesti byvaleho, ze pojistka je zbytecna a mas setrit ) , ten ti poradi ktera pojistovna je na co dobra, udela ti par navrhu, doladite co je treba a je vyreseno

kepler*
hodnocení

2x

Několik let jsem v pojišťovnictví pracoval a dnes můžu směle prohlásit, že nejlepší pojistkou je vytvářet si finanční rezervu. Do pojišťovny cpeš peníze, které později můžeš, ale nemusíš využít (pak jsou nenávratně ztraceny). Pojišťovny mají spousty výluk a kliček a dělají všechno proto, aby ti nemusely vyplatit pojistné krytí. V nejhorším případě, když nemáš šanci si finanční rezervu vytvořit, je pořád lepší vzít si nějakou výhodnou půjčku a škodu takto napravit.

Když vyhoří, nebo nedejbůh způsobí vyhoření souseda, tak bude potřebovat opravdu hodně velkou rezervu nebo půjčku.

jurajjuraj*

s takovym nazorem se teda divim ze nekolik let , takovy pojistovak to musi byt teda poklad, pojistka neni investice, to je proste pojistka, takze je automaticky ze platis a idealne kdyz se nic nestane, to ze pojistovny maji spousty vyluk je jasne, jenze ty vyluky si clovek muze zjistit u uzavirani smlouvy

hodnocení

2x

Náš byt.dům (pojistku uzavíralo za nás SVJ) je pojištěn u Kooperativy a ta poskytuje slevu na pojištění domácnosti všem vlastníkům bytů, kteří o pojištění domácnosti u ní projeví zájem. Syn je v jiném byt.domě, který mají jako SVJ pojištěn u Allianz a tam jim poskytují slevu na pojištění domácnosti také. Já bych oslovila nejdříve pojišťovnu, u které je pojištěn bytový dům, aby poslali nabídku (a připomeňte slevu, o té vám řekne někdo z výboru SVJ, který o pojistce ví, ale pojišťovna by ji měla "poznat" podle adres a popisného čísla domu také. A můžete obeslat i jiné pojiš´tovny, kam uvedete parametry a částky, které vám ta "domovní" pojišťovna pošle, abyste byla schopna porovnat, jestli vám dají výhodnější nabídku. Takto jsme to řešili my.

Tu samou slevu mu udělá i schopnej pojišťovák

Jen mít po ruce schopného pojišťováka a mít ho proklepnutého, že udělá pojistku, která bude z těch nejvýhodnějších pro zákazníka. Já ho po ruce nemám, takže když jsem něco potřebovala, tak jsem obeslala s přesně definovanou poptávkou více pojišťoven. Pak věnovat čas podmínkám pojištění a hlavně výkukám, pojišťovny je nemají stejné, nutno srovnávat. Osobně mám zkušenost s pojišťovacím makléřem, který nám udělal pojistku na bytový dům a za pár let, když jsme se rozhodli pojistku přehodnotit sami, bez makléře, tak jsme nakonec začali platit o 38% méně. Samozřejmě ne na úkor pojistné ochrany, rámec ochrany jsme měli ještě lepší než u původní...

hodnocení

2x

Recenze opravdu mohou být stesky neúspěšných. Nezapomeňte na připojištění odpovědnosti, které řeší škody, které členové domácnosti způsobí druhým /někoho vytopíte, někoho poškodíte při jízdě na kole apod. Mám AXU /s asistencí / a když jsem ztratil klíče od bytu a v sobotu večer zavolal na asistenční službu pojišťovny, skutečně za půl hodiny přijel zámečník a byt mi otevřel. Zdarma. Takže spíš než recenze hledejte podmínky a ceny různých pojišťoven.

tynali*
hodnocení

Všem moc děkuji.

tynali*
hodnocení

Děkuji všem mockrát za odpovědi.Jeste jsem se chtěla zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s pojišťovnou Uniqa chce mě pojistit u nás pojištovačka.Dekuji

Podle mne to není špatný produkt.

tynali*
hodnocení

0x

Děkuji asi to zkusím ono je to asi jedno.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]