Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, zda mohu vnitřní dlažbu v technické místnosti vyspárovat jen běžným cementem rozmíchaným s vodou? Cementu mám hodně, abych nemusela ještě kupovat nějakou speciální spárovačku. Děkuji za rady Jana
Před rokem cca 1990 se snad ničím jiným nespárovalo,výjímka byla bílý cement, v roce cca89 kamarádovi spároval bílým cementem s přídavkem červené barvy a výsledek bylo růžové spárování a pasovalo barevně k lince a obkladu,na přání majitelů (ale ne dlažbu obklad!)
Jinak hustou cementovou kaší zatáhnout sparovací gumou do spár,čistit docela brzy aby nezaschlo na ploše.Běžně jsem čistili pilinami s cementem.Nejprve suchým zatřít do mokrých spár a pak piliny a hadry.
Mně to v roce 77 dělala firma. Bílý cement nebyl, takže šedý. Již za pár let to pěkně odpadávalo. Myslím, že se maji spáry s cementem několik dnů vlhčit.
Aby spáry nepraskaly, spárovalo se cementem, smíchaným se štukovým pískem, v poměru 1:1. Byla to rada starého zedníka. Vyspároval jsem tak všechny dlažby v domě a drží více než 30let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.