Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spárování cementem

Od: zelena* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím o radu, zda mohu vnitřní dlažbu v technické místnosti vyspárovat jen běžným cementem rozmíchaným s vodou? Cementu mám hodně, abych nemusela ještě kupovat nějakou speciální spárovačku. Děkuji za rady Jana

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Přesně tak ještě v 90.letech se nic jiného nedělalo. Na očištění se používala nejvíc dřevěná vlna.
Nejlíp to natáhneš neoprenovým hladítkem. Po něm na glazuře obkladů prakticky nic na čištění nezbývá.
zelena*
hodnocení

Díky. Zítra se do toho pustím :). J.

hodnocení

3x

Před rokem cca 1990 se snad ničím jiným nespárovalo,výjímka byla bílý cement, v roce cca89 kamarádovi spároval bílým cementem s přídavkem červené barvy a výsledek bylo růžové spárování a pasovalo barevně k lince a obkladu,na přání majitelů (ale ne dlažbu obklad!)

Jinak hustou cementovou kaší zatáhnout sparovací gumou do spár,čistit docela brzy aby nezaschlo na ploše.Běžně jsem čistili pilinami s cementem.Nejprve suchým zatřít do mokrých spár a pak piliny a hadry.

zelena*
hodnocení

Děkuji, nebyla jsem si jistá, jestli si to pamatuju dobře :). Jana

priklad11*

Mně to v roce 77 dělala firma. Bílý cement nebyl, takže šedý. Již za pár let to pěkně odpadávalo. Myslím, že se maji spáry s cementem několik dnů vlhčit.

Příkladě někde udělali chybu.je mnoho takto spravovaných ploch ,desetiletí,a drží to!
priklad11*

Nejednalo se o dlažbu, ale o obklady. Stěna nebylo zdivo, ale dřevotříska. Spáry po jistě době začaly jako by odstřelovat. Odloupla se třeba vrchní vrstva cementu ve spáře. Zedník tvrdil že se měl cement několik dnů vlhčit. Neměl kde vzít vodu.

hodnocení

0x

Aby spáry nepraskaly, spárovalo se cementem, smíchaným se štukovým pískem, v poměru 1:1. Byla to rada starého zedníka. Vyspároval jsem tak všechny dlažby v domě a drží více než 30let.

Nikdy jsme to nemichali.Vzdy jen cement!

To je tvoje věc.

Ne není to moje věc.jsou to staleté zkušenosti řady generací obkladačů. Ovšem současní už toto neumí,pže používají spárovací hmoty.

hodnocení

0x

Ja doma si všetko špárujem cementom a drží to aj po rokoch. Ideálne čisťiť dlažbu od zbytkov je dierovaným mechom od zemiakov. Na vytiahnutie špár používam zabrusený roh kúska dlažby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]