Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
budu poprvé dělat sadrokartony. Jsem poměrně zručný kutil, takže se toho nebojím, ale chci se vyvarovat chybám.
Bude se jednat o podkroví. Takže šikmina + strop. Nad stropem a v šikminách bude nastříkaná PUR izolace.
Skladba bude od stropu místnosti: Sadrokarton, CD profil, přímý závěs, pározabrana, CD profil, přímý závěs, krokve.
Viz. obrázek.
A teď mi jde o tyto dotazy:
1. krokve mají mezi sebou od 90 do 105 cm - je to problém pro CD profily (délka 3m) zavěšené na přímých závěsech? Vždy bude CD profil vyset na dvou závěsech vedle sebe. Takže budou dva závěsy pak 1m cd profilu a pak zase 2 závěsy.
2. Spojují se nějak CD profily ze šikminy se stropními a nebo se dotáhnou k sobě a jen se nechá mezera?
3. U stropu bude určitě dvojitý rošt, ale na šikminu pravděpodobně budu muset kvůli místu zvolit jenom jeden rošt takže SDK bude přímo na pározabraně. Myslíte, že provrtání té pározábrany je takový velký problém jak se všude udává a nebo to není zase takový průšvih? Nad izolací v šikmině je difuzní folie Tyvek Supro.
Pára stoupá nahoru, takže na stropě mezera mezi SDK a pározabranou bude a bude provrtána jenom závěsy. To bude opraveno páskou. Ovšem na šikminách pravděpodobně nebudu moci použít dvojitý záklop a na pározabraně bude přímo SDK.
4. Jakou značku profilu? Vybral jsem v DEKu samozřejmně ty nejlevnější od firmy Metal trada. Nebude s nimi nějaký problém?
5. Něco na co si dát vyloženě bacha?
Děkuji za každou odpověď!
1) nepochopil jsem problém, použijte CD délky 4, nebo 5 metrů. Spojíte je spojkou na CD profily.
2) se dotáhnou k sobě a jen se nechá mezera
3) Použijte správné pásky a díry nebudou vadit. cukrar.rajce.idnes.cz/...
4) Nenajdete velké rozdíly ve výrobcích.
5) pozor na vše...
Zdravím,
děkuji za předchozí radu. Montáž profilu vážně nebyla vůbec složitá. Izolace je již nafoukaná.
Právě řeším jak pokračovat dál. Chci vytvořit 5cm mezeru mezi reflexní parozabranou a samotným SDK.
A teď dotaz.
1. je lepší dát další CD profily do kříže (jako na předchozí fotce) a nebo můžu druhou řadu udělat stejně? Když je dám do kříže tak profily budou ležet na UD profilech jenom na jedné straně a na druhé straně budou končit ve vzduchu. Když je dám stejným směrem tak budou profily ležet z obou stran na UD profilech.
2. čím přidělat přímé závěsy do již zavěšených CD profilů. Samořeznýmy šroubky, kterýma jsem přidělával CD profily k závěsům v první řadě?
3. Jak zadělat prošroubované místa skrze parozabranu? Je lepší prvně nalepit butylovou pásku a skrze tu přešroubovat a nebo prošroubovat a pak celé zalepit jako je na fotce? Na té fotce si myslím, že to nemůže přece 100% utěsnit, protože to nepřetáhne přes všechny hrany.
Dobrý den,
měl bych podobný dotaz, tak nechci zakládat nové vlákno.
Také řeším dvojitý rošt - buď variantu takto, jak je na úvodním obrázku - zde vidím nedostatečnou pevnost spodní vrstvy CD profilů z důvodu nemožnosti použití mnoho UD profilů.
Druhá varianta je podle mě otočit obě vrstvy o 90 stupňů. První nosné CD profily by byly na přímých závěsech souběžně s krokvemi a druhé spodní CD profily (na které se montují SDK) by byly připevněny kolmo k prvním CD profilům. Spodní vrstva by tak byla orientací stejná, jako by byla použita jedna vrstva CD profilů - vidím zde možnost standartního využití UD profilů, lepší napojení parozábrany, lepší možnost přípravy kolem střešních oken atd (je na tu spodní vrstvu v téhle orientaci více návodů).
Bylo by v druhé variantě něco vyloženě špatně? Předem děkuji.
Jiří
Dobrý den, také bych se rád "přiživil" na tomto vlákně, neboť mám otázku týkající se této skladby konstrukce.
Jak se v tomto případě (viz. obrázek tazatele) řeší konstrukce a opláštění střešního okna? Když jsem se ptal v Rigipsu, tak mi odpověděli, že "Bohužel tento detail nemáme uvedený.". Měl jsem z nich pocit, jakoby to bylo nějaké tajemství. Ono vlastně nikde na internetu jsem to nenašel, takže otázkou je, jestli neexistuje v tomto případě systémové řešení a člověk si to musí vymyslet sám, nebo se prostě šikmina s oknem nedělá na dvojitou konstrukci. Děkuji za reakce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.