Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GU10 5050 SMD 29 LED 6W studená bílá alternativa?

Od: ross7® odpovědí: 9 změna:

Žárovky GU10 5050 29 LED 6W (studená bílá 6000K-6500K)) máme instalovány v podhledech již osmým rokem, občas nějaká "odejde" a je nutné ji nahradit novou (není to nijak časté, cca 7 z 50 za 8 let). Doposud nebyl problém LED-ky z číny objednat při standardní ceně okolo 40,- Kč za kus (včetně poštovného), nyní se cena zvedla na více než dvojnásobek a v kusovém provedení takřka nejsou a pokud ano, jsou značně předražené. Nechá se koupit i 10 kusový paket, ale ten jednak nevyužiji a za druhé se bojím o celistvost balíku po doručení. Naposledy jsem objednával na jaře 2 kusy žárovek a přišla mi jen hromádka střepů (rozšlapáno), prodejce sice peníze vrátil, ale já potřeboval LED a ne peníze za střepy ... Jedná se o končící řadu/typ či je nedostatek těchto žárovek pouze přechodný, popřípadě čím je nahradit? Jaká je alternativa za LED GU10 5050 SMD 29 LED 6W studená bílá?

Děkuji za tipy !

GU10 5050 SMD 29 LED 6W studená bílá alternativa?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

že by nebyly? smdledzarovky.cz/...

hodnocení

Což jiné typy LED žárovek asi budou, ale 29xSMD5050 ne.

Mohou být lepší či horší. Jako v reklamě "vyrábíme lepší mýdlo s NOVOU RECEPTUROU". ;) Výrobce pod přesně stejným označením ukončí výrobu. Nutno se smířit s ekvivalenty a pracně hledat se stejnými nebo lepšími parametry. Nebo jít do speciálky obchodu (existují ještě vůbec?).

hodnocení

Já ale nevím zda byla výroba tohoto typu LED ukončena, proto se zde ptám ...

re4zon
5050 jsou horsi cipy a pouzivaji se cim dal tim mene. Ale nevidim duvod mit za kazdou cenu stejne, jinak nez cumenim do zhasnute zarovky to poznat nejde.

hodnocení

0x

Zkuste za 45 Kč třeba tuto, ale design není stejný.

led-zarovky-zarivky.elekt/...

hodnocení

S tím designem a zřejmě i jinou svítivostí by to byl docela zádrhel, čekala by mne výměna komplet všech žárovek - pokud bych tedy nechtěl mít ze stropu "kočkopsa". Na druhou stranu, když by došlo k ukončení výroby tohoto ypu LED asi by mi nic jiného nezbývalo ...

Problém násobných zdrojů. Platilo i "úsporek". Pokud končila životnost CFL (= kompaktní zářivka) po 5 až 10 letech u víceramenných lustrů, hlavně s čirým sklem, musely se vyměnit vše nebo se smířit s různými tvary, tepelnou barvou a svítivostí. O moc není lepší stav s LED žárovkami ve víceramenných lustrech.

Kdepak , barevné podání je stejné, svítivost u 5W a 6W jen stěží poznáte a mírně oblý design vám nikdo zkoumat nebude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]