Mám dům v lepidle, před finální omítkou bych měl ještě lepidlem vše pregletovat... musím před tím gletovanim zase penetrovat? Nebo rovnou tahat lepidlo na lepidlo
Když máte peníze,které nepotřebujete,tak penetrujte a penetrujte.Chápejte účel penetrace!Zpevnit povrchy stěn,stropů,aby dobře přijaly novou vrstvu materiálu.Na nové povrchy je penetrace zcela zbytečná.
Mám dům v lepidle, před finální omítkou bych měl ještě lepidlem vše pregletovatNE tota se nemá dělat-zbytečně se to prodražuje a pak je tam další vrstva což může udělat problém.Takže tam úpatři JEDNA stěrka leúpidla s perlinkou,(podbarvená) penetrace a samotná pastovitá omítka.Jinak pokud je stěrka špatně natažená a nepomůže přebroušení pak jen řidším lepidel přetáhnou a penetreaci až po vytvrzení druhé stěrky!
shinok
Samotnému se mi do toho nechtělo, protože už 1. vrstvu s perlinkou jsem dělal poctivě, ale zedníci co mi budou dělat finiš řekli ještě přegletovat... už jsem začal a je fakt, že to plochu sjednotí a zmizí např. očividné přesahy perlinky. Jedna novostavba kousek vedle mě to má odfláknuté, jdou vidět na fasádě pruhy perlinky, jak to stínuje. Tak to raději řídkým lepidlem přeletim, to už jde šup šup
A aký je dôvod k tomu celoplošnému gletovaniu? Nestačilo by len prebrúsenie a zrazenie výstupkov? Tenkovrstvá omietka 1,5-2 mm je pomerne milosrdná.
shinok
Asi by šlo rovnou fajnovat...ale zřejmě by, jak jsem psal víš, byly vidět pruhy kde se perlinky překrývají. Já to dělal sám a to člověk nestíhá dokonale sterkovat, takže kde se perlinky překrývají je třeba nějaký milimetr lepidla navíc,,,a to právě pregletovani trošku zamaskuje a sjednotí. Asi by se svět nezbořil, ale když už to dělám, tak ať je to pěkné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.