Nejste přihlášen/a.
dobrý den, poradite mi prosim nekdo jak vycistit/vyprat ovci kozesinu? Chtel jsem ji dat chemicke cistirny, ale tam chteji min.650 Kc za m2, coz jsem mi zda hodne. Mam dva docela velke prehozy. Do pracky asi ne?
Dekuji.
jirik
Na praní ovčích kožešin a vůbec i vlněných výrobků jsou určeny přípravky s obsahem lanolinu,Jen ty vrátí ovčí vlně původní vlastnosti. zbozi.cz/...
JABRAKA
Pokud se jedná o pravou kožešinu, tak rozhodně sama doma neprat a nenamáčet, ta kůže pod chlupem ztvrdne a začne se lámat. Chlupu voda neuškodí, ale té kůži ano a to nenávratně. Já jsem takto zkusila vyprat trochu ušpiněný rukáv na kožichu a vypadalo to napřed slibně, ale jak to pořádně vyschlo, tak začala kůže na tom rukávu praskat a dělaly se trhlinky. Sice se mi to podařilo zachránit, ale bylo to hodně pracné a naštěstí se voda nedostala do celého rukávu, tak jsem to kouskách podšívala a sešívala. Také se mi tenkrát nechtělo dávat celý kožich do čistírny, protože chtěli asi 3 tisíce. Jestli to nebylo i víc.
Do pračky opravdu ne. Podobnou částku jsem zaplatil za vyčištění kožené semišové bundy z vepřovice. Ta částka požadovaná čistírnou je opravdu přemrštěná, to by vás stálo majlant. Zkuste firmu s profesionálními stroji na mokré čištění koberců. Výsledky bývají překvapující, jen nevím, jestli to půjde i na kožešiny, záleží na délce chlupu. Zřejmě po vyschnutí bude třeba i nějaký prostředek pro zvláčnění kůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.