Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění do dřevěných oken

Od: mikihans® odpovědí: 8 změna:

Ahoj, krátce bydlím v částečně zrekonstruovaném domě, který je osazen ne úplně starými dřevěnými okny (cca 15-20 let), která mají drážku pro těsnění, bohužel už nemají těsnění samotné. Šířka drážky je 4mm, hloubka je 6mm. Rád bych před zimou okna doplnil těsněním, ať už kvůli snížení úniků tepla, tak kvůli snížení hluku z ulice.

Dokáže mi podle popisu a fotek někdo poradit, jaké konkrétně zvolit těsnění? Je plno různých druhů a nevím, které vybrat, protože moc místa tam na těsnění není, okna jdou zavřít dost "natěsno" a nerad bych, aby pak někde něco odstávalo nebo nešla okna pořádně dovřít.

Jedno křídlo je vždy sklopné a otevírací, druhé je otevírací při otevření prvního (bez dalšího zajištění).

1. fotka - svislá drážka pro těsnění mezi křídly okna + dole viditelná vodorovná
2. fotka - spodní vodorovná drážka při částečně pootevřeném křídle
3. fotka - spodní vodorovná drážka při přitlačeném křídle - minimální mezera.

PS: že okna nejsou v nejlepším stavu a jsou zralá na obroušení a natření vím, to je v plánu taky ;)

Těsnění do dřevěných oken
Těsnění do dřevěných oken #2
Těsnění do dřevěných oken #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že zde si vyberete. Nebo přímo tohle.Které je přímo pro dřevěná okna.

hodnocení

Díky, na tyto stránky jsem se díval, ale ty kulaté mají nakreslené v nějaké šikmé drážce a doléhá na ně roh, u mě je to na plochu, tak mám právě strach, jestli to bude to pravé, případně jestli to nebude klást moc velký odpor (nevím na kolik jde minimálně zmáčknout.
Oprava: tak vlastně i mě to taky vychází na roh. Možná zkusím objednat po pár metrech více typů a rozhodnu se sám po vyzkoušení :)

hodnocení

0x
Tá spodná drážka je podľa mňa určená pre montáž plechového profilu okapnice, aby Vám spodnou časťou rámu nezatekala voda. Ak to nie je náveterná strana, možno funguje sama o sebe ako prerušovacia drážka.
doplněno 10.09.20 18:58: Beriem späť. Po zväčšení fotky som sa lepšie zorientoval. Okapničku tam už máte drevenú a vzdialenosť medzi rámom a profilom je tiež menšia ako sa mi na prvý pohľad zdalo.
hodnocení

ovšem na tu spodní v rohu plynule navazuje boční a následně horní

hodnocení

0x

Omlouvám se, za opakovanou reakci, nešlo to už odstranit, pouze smazat text.

hodnocení

0x

No ty drážky by odpovídaly tomuto těsnění

eben-kovani.cz/...

jenže - to by měla být i mezi křídlem a rámem mezera okolo 5mm. Je tudíž otázka, jestli jsou panty správně zakovány, nebo ,,jen ´´ blbě seštělovány.

hodnocení

0x
Pravdepodobne by som volil asymetrický profil pre renovácie - niečo takéto okentes.cz/...
Alternatívne nejaký profil pre drevené eurookná kotvený do drážky 4 x 6 mm.
Zistite, akú medzeru potrebujete vyplniť a podľa toho vyberajte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]