Nejste přihlášen/a.
Nájemník z našeho bytu podal výpověď, odmítl nám dát novou adresu bydliště.Odchází již za pár dní,je již odstěhován na nové bydliště a v našem bytě nepobývá.Byt se nachází v rodinném domě,náhodnou kontrolou jsme zjistili, že nám různě po domě(ve sklepě,na půdě) odkládá svůj odpad o kterém tvrdí, že není jeho,místa která "vyklidil" jsou plná desetileté špíny.Jedná se jak o běžný odpad tak např.několik umyvadel,záchod,části nábytku,musíme každý den prohledat doslova každý kout,protože využívá skrytá a nepoužívaná místa v domě..Že je to jeho vlastnictví víme jak my tak on,ale papírově to zřejmě nepůjde dokázat(to by nešlo myslím u nikoho).Takto vychytrale chce nechat jeho odpad odklidit námi,ale jak k tomu my přijdeme?Navíc operuje s tím,že se jedná jen o průběh stěhování a do posledního dne nájmu má na tohle nárok.Víme ale,že tohle je záměrné chování a nevíme co dál.Neukončit mu nájemní poměr (on by to odmítl zaplatit) nebo jej nechat odejít,když nevíme kam mu pak zaslat účty za odklizení a on je nikdy nezaplatí? Na druhou stranu ale přiznal,že už nebudou mít objednán kontejner na odvoz,jelikož na to nemají finance a že jsme mu měli říci dřív, aby po sobě uklidil.Co máme dělat? Naše výzvy nerespektuje.Uvědomit i jeho nového nájemce?
Ale já myslím že tohle by nešlo dokázat u nikoho,když třeba každodenní odpad rozháže po vašem domě protože ho nechtěl vynést,neexistuje doklad na původ těch odpadků,a majitel než aby měl znečištěnou nemovitost sám uklidí.Ale jak s tímhle zatočit?
měl by předat prostory přiměřeně čisté. Ty které měl v nájmu. Pokud nikoliv měl by to zaplatit, ale jak z něj dostanete prachy? soudem?
Proto odpad ukládá na místa která v nájmu nemá a prohlašuje svůj odpad za náš! Já myslím že je to nepostihnutelné,když se to právníkovi nedá u těch věcí prokázat komu patří.
To samé mi udělal nájemník, který se odstěhovával také, ale upřímě řečeno než takhle řešit takovou "prkotinu" udělal bych to jako já, jelikož mám už dost úřadů, právních tahanic, soudů - vyklidil jsem to a odvezl na smeťák. A nemyslete si, že to bylo nějaké malé množství. Ano, zaplatil jsem za to, ale furt lepší a levnější než se s někým složitě hádat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.