Nejste přihlášen/a.
tohle by mělo být obsaženo ve smlouvě...jestli ne, máte špatnou smlouvu...jinak měsíc je až až..
asi bych řekl že záleží jaká je situace, nám SVJ třeba posílá vyýčtování za předchozí rok v dubnu, přeplatky ale vrací až v červnu poté, co proběhne schůze s předepsanou účastí, a schválí se vyplacení přeplatků. Tak jestli máte v ruce vyúčtování, ale majitel bytu ještě nemá peníze z přeplatku na svém účtě, nedivil bych se že to nechce platit ze svýho.
můžu vědět jakou má schůze SVJ vliv na nějaké vracení přeplatků? Co je to za blbost...přeplatek je snad můj a ne svj...
Pokud vím, po vyúčtování je určitá doba na případnou reklamaci.Pak se přeplatky vracejí.Někde může schůze řešit právě tu reklamační dobu - sejdou se,odhlasují že souhlasí a tím veškeré další případné reklamace padají.Záleží na konkrétních stanovách
No to je mi jasný, že je doba na reklamaci, to je všude a tohle nerozporuju. Nevidím jediný logický důvod proč by se měla konat schůze nedejbože každý rok o tom, kdy se mi vrátí přeplatek. Reklamace se řeší individuálně se správcem domu, který má stanoveno dohodou do kdy přeplatky vrací...Tzn. v dubnu dostanu vyúčtování, do května se můžu odvolat, v červnu to přijde. To co píše au1 je přesně ten model, kdy schůze SVJ řeší to co by neměla a to co by řešit měla to neřeší a nebo "je mi to jedno"
nevím krtku, takhle to u nás prostě funguje. má to něco společnýho s reklamacema, jeden rok se stalo že se přepočítával komplet barák protože byl v jednom bytě nahlášenej špatnej počet osob. Ale když jsem se na to ptal, proč přeplatky až po schůzi, bylo mi řečeno, že účast musí být minimálně 75 procent a odsouhlasit vyplacení přeplatků. Důvod neznám, myslel jsem, že je to dáno nějakým předpisem. Je ale zvláštní že letos schůze nebyla krz virus, a přeplatky přišly
No tak já říkám, že žádná schůze být nemusí a to kolik je v bytě osob nemá co dočinnění s nějakým propočtem natož termínem...kdyby někdo používal hlavu tak by zjistil, že je jedno jestli je v bytě člověk sám nebo 4...zálohu má danou a buď mu vyjde nebo nevyjde..
ono se to může lišit barák od baráku.Není to tak dávno co se někde voda v bytech počítala podle osob ,stejně jako někde elektřina společných prostor .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.