Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlím v domě, je zde 5 vchodů, každý po 7 bytech, celkově tedy 35 bytů v osobním vlastnictví, dům spravuje firma Bytes Tábor. Před nedávnem začal u mého bytu propouštět kohout ve stoupačkách na studené vodě a vytopilo to 2 spodní byty + sklepy. Včera na mě přišel soused se soupisem částek a chtěl po mě proplatit škodu. Zaplacení jsem odmítl, jelikož závada se nestala u mě, ale na stoupačkách, které nejsou moje. Žiju v tom, že moje je to až za vodoměrem (poměrové měřidlo, hlavní na patě domu) . Jak to tedy je? Abych příště netvrdil něco co není pravda.
Ano, k šípku jste ho poslal správně. Stupačky jsou společné a Vaše je to až za prvním ventilem tzn. správně až za vodoměrem...Opravu a náklady uhradí společenství vlastníku nebo bytové družstvo. Vy neplaťte nic a nenechte se zvyklat...Jo, kdyby Vám vytekla pračka a vytopila souseda, tak to je jiná. To je Váš problém. Takto však ne
Záleží co přesně je napsáno v prohlášení vlastníka. Obecně vzato je ventil už váš, jelikož už se nejdná o stoupačku ale horizontální vedení. Nadruhou stranu je před vodoměrem a je to strana před plombou do které by jste bez vědomí SVJ vůbec zasahovat neměl. Je to jako s vodoměrem je taky váš ale manipulovat s ním nesmíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.